Arest prelungit pentru craioveanul care l-a omorât în bătaie pe bătrânul de...

Arest prelungit pentru craioveanul care l-a omorât în bătaie pe bătrânul de 75 de ani după o ceartă în autobuz

331
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Judecătorii Tribunalului Dolj au prelungit, astăzi, arestarea preventivă a lui Cătălin Babiuc, craioveanul care l-a bătut pe un bătrân de 75 de ani după o altercaţie în autobuz, victima decedând o zi mai târziu. Cercetările în cauză au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, agresorul de 29 de ani fiind acuzat de lovituri cauzatoare de moarte.

Magistrații Tribunalului Dolj au admis, astăzi, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, având ca obiect prelungirea măsurii arestării preventive. Instanța a dispus, astfel, prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Babiuc Mihai Cătălin pe o durată de 30 de zile începând cu data de 25.04.2013 până la 24.05.2013 inclusiv. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu recurs.

Reamintim că joi, 4 aprilie a.c., în jurul orei 11.00, Cătălin Mihai Babiuc, de 29 de ani, din Craiova, a avut o altercație cu Mihai Dicu, de 75 de ani, tot din Craiova, cei doi lovindu-se reciproc. Scandalul a pornit în timp ce ambii bărbați călătoreau cu autobuzul E1 și a continuat și la coborâre, în stația de la Parcul Romanescu. În cele din urmă, un pumn de-al lui Babiuc l-a dezechilibrat pe bătrân, care, în cădere s-a lovit la cap. A fost transportat la spital, unde a decedat, vineri seară. Tot vineri seară, Babiuc a fost arestat preventiv, la acel moment cercetările fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, întrucât agresorului i se reținuse vătămare corporală gravă. După decesul lui Mihai Dicu, întrucât s-a schimbat încadrarea faptei în lovituri cauzatoarea de moarte, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Reamintim că bătrânul a fost diagnosticat la internare cu „politraumatism sever prin agresiune fizică, traumatism cranio-cerebral acut sever cu multiple hemoragii intracraniene severe, traumatism facial acut grav şi traumatism toracic cu fractură costală stângă, C7”, după cum a declarat la momentul respectiv dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

 

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.