Ateneul Român, rampă de lansare pentru Craiova Capitală Culturală Europeană 2021

Ateneul Român, rampă de lansare pentru Craiova Capitală Culturală Europeană 2021

728
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Craiova participă la un eveniment de marcă şi îşi promovează valorile şi atuurile pentru câştigarea Titlului de Capitală Culturală Europeană 2021 în cel mai important oraş al ţării – Bucureşti. Ateneul Român va găzdui, miercuri, 27 noiembrie 2013, cea de-a VI-a ediţii a Galei “România de Mâine – Micii ambasadori ai culturii româneşti”. Evenimentul este organizat de Asociaţia Partenerilor Diplomaţilor Români, în parteneriat cu Asociaţia ”Craiova Capitală Culturală Europeană 2021″, Clubul „Lions Atheneum” şi Centrul Cultural ”Casa Artelor”, şi se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe. La Ateneul Român sunt aşteptaţi ambasadorii statelor importante şi premierul Victor Ponta.

Amfitrionii serii vor fi Luminiţa Fatu, preşedinta APDR, şi maestrul Tudor Gheorghe care, astfel, va adăuga încă o valoare artistică demersului cultural de susţinere a Municipiului Craiova pentru Titlul de ”Capitală Culturală Europeană 2021″. Atmosfera va fi destinsă de orchestra Filarmonici Oltenia din Craiova şi de orchestra “Nova” condusă de Marius Hristescu şi regizoarea Alice Barb, ca piloni artistici ai evenimentului. Chitaristul craiovean Radu Ionescu şi pianistul Adrian Radu, ambii elevi ai Liceului de Artă „Marin Sorescu“ din Bănie, vor primi titlul de “Mici ambasadori ai culturii române” şi câte o bursă de 2.500 de euro din partea sponsorilor şi organizatorilor. Totodată, Alin Velișcu, de asemenea elev al Liceului de Artă din Craiova, va avea o expoziţie personală în foaierul Ateneului Român.

Este cel mai important eveniment cultural de promovare din acest an pentru Craiova. Asociaţia Partenerilor Diplomaţilor Români organizează de șase ani o întrunire anuală a ambasadorilor, care are loc, de fiecare dată, înainte de Ziua Națională, iar în acest an, grație doamnei Luminiţa Fătu, va participa și Craiova. Practic, noi vom fi cei care vom susține cea mai mare parte culturală a acestui spectacol, care va beneficia și de sprijinul marelui maestru Tudor Gheorghe, care va fi, alături de doamna Luminița Fătu, prezentatorul evenimentului. El a fost cel care ne-a și ajutat în stabilirea acestei legături cu Asociaţia Partenerilor Diplomaţilor Români“, a declarat Olguţa Vasilescuţ, primarul Craiovei.

Gala de miercuri este un eveniment inclus în săptămâna acţiunilor MAE dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi cuprinde ceremonia de decernare a premiilor pentru “Micii ambasadori ai culturii româneşti” care vor şi performa demonstrativ, un concert susţinut de Fliarmonica ”Oltenia” Craiova şi recitalul neegalat al maestrului Tudor Gheorghe.

Copiii selectaţi vor primi diploma de “Mici ambasadori ai culturii româneşti” din partea Asociaţiei Partenerilor Diplomaţilor Români şi bursa de 2.500 de euro din partea sponsorilor şi partenerilor evenimentului. Din recunoştinţă şi curtoazie diplomatică, anul acesta vom oferi o bursă “Micii ambasadori ai culturii româneşti” şi unui copil din Muntenegru.

La eveniment vor participa oficiali de rang înalt din guvernul României, ambasadorii străini acreditaţi la Bucureşti, reprezentanţi ai mediului de afaceri, politicieni şi personalităţi socio-culturale române.

Ca element de noutate, anul acesta se adaugă parteneriatul cu Asociaţia ”Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” care materializează sprijinul Asociaţiei Partenerilor Diplomaţilor Români pentru proiectul transformării Municipiului Craiova într-o capitală europeană in 2021.

Foto: oltenasul.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     19-11-2008
    Mesaje
    273

    zici olguta si te stergi la ***

    http://www.frf-ajf.ro/dolj/echipe
  2. #2
    Racer
    Data de inscriere
     30-12-2010
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    174

    zici olguta si tragi apa

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.