Atenție șoferi: Poliția locală verifică vinietele de parcare!

Atenție șoferi: Poliția locală verifică vinietele de parcare!

29.613
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliția Locală reamintește persoanelor fizice şi juridice cu domiciliu/sediu/reşedinţă în municipiul Craiova care au în proprietate/folosință autovehicule, că au obligaţia de a solicita şi achita contravaloarea taxei vinietei, ce oferă dreptul de a parca pe proprietatea municipiului Craiova (cu excepţia parcărilor cu plată prin SMS, semnalizată cu indicator „Parcare cu Plată”), cu respectarea prevederilor legale, potrivit Hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 31/26.01.2017 prin care s-a aprobat Regulamentul privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova.

Odată cu achitarea taxei pentru parcarea curentă a autovehiculelor se va emite vinieta pentru atestarea plăţii taxei de parcare, care constă într-un timbru autocolantat cu elemente de identificare.

Vinieta se afişează prin expunerea acesteia în interiorul autovehiculului, vizibil din exterior, iar aceasta nu este transmisibilă de la un autovehicul la altul.

Având in vedere că taxa se plăteşte anticipat, pentru parcarea curentă pe proprietatea municipiului Craiova, în cazul autovehiculelor înregistrate în evidenţa fiscală a Direcţiei Impozite şi Taxe a municipiului Craiova, până la primul termen de plată a impozitului mijloacelor de transport în anul fiscal de referinţă (30.03.2018), începând cu luna aprilie 2018, Poliția Locală – Serviciul Circulație, va proceda la verificarea respectării prevederilor Hotărârii nr. 31/2017 și la aplicarea măsurilor legale în cazul depistării de fapte ce încalcă actul normativ menționat.

Proprietarii/utilizatorii de autovehicule ce tranziteaza municipiului Craiova si nu achizitioneaza vinieta de parcare, pot plati prin S.M.S. parcarea ocazională pe zi sau lună, conform art.38 din H.C.L. 31/2017, ce conferă dreptul de parcare pe domeniul public al municipiului Craiova, cu exceptia parcarilor cu plata prin SMS semnalizata cu indicatorul „Parcare cu Plata”.

Sancțiuni: potrivit art. 48 din H.C.L. nr. 31/2017 (lit. c,d,e), constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 – 1000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice, următoarele fapte: c).parcarea autovehiculelor fără a avea achiziţionată vinieta sau vinietă eliberată pentru alt autovehicul; d).parcarea autovehiculelor fără a avea afişată vinietă, cu vizibilitate din exterior sau modul de expunere a acesteia nu a permis descifrarea elementelor de identificare; e).parcarea autovehiculelor după ce a expirat perioada de valabilitate a vinietei;

De asemenea, în cazul în care autovehiculele sunt înmatriculate în alte state iar pentru acestea nu au fost achitate taxele de parcare menționate mai sus, se poate dispune și măsura tehnico-administrativă de ridicare a acestora de pe domeniul public.

 

Precizăm că, achitarea taxei de parcare a autovehiculului pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, NU CONSTITUIE DREPT DE PROPRIETATE asupra amplasamentului pe care este parcat autovehiculul (sintagma ”LOCUL MEU DE PARCARE”), orice utilizator ce achită taxa de parcare având dreptul să parcheze, cu respectarea legislației rutiere, oriunde în municipiului Craiova, pe proprietatea publică/privată a autorității locale.

Rezervarea locurilor de parcare pe carosabil sau domeniul public şi/sau semnalizarea acestora cu altfel de însemne, marcaje sau dispozitive sau folosirea de personal în acest scop (personal propriu sau firme de pază), se sanctioneaza contraventional conform art. 30 din H.C.L. 319/2009 actualizată, cu amenda de la 500 lei la 1000 lei pentru persoanele fizice iar pentru persoanele juridice de la 1.000 lei la 1.500 lei.



2 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7026

    Sa ma verifice la oua sa vada daca le-am vopsit bine ca oricum sunt toxice ca le-am vopsit cu galus rosu pentru lana fiindca cu gallus rosu pentru lana ies ouale cel mai bine vopsite.

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    410

    Vinieta de parcare intr-un oras fara parcari inteligenta chestie sa ma cac pe ei .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.