Autoritățile din Dolj verifică unele alimente în căutarea bacteriei E.coli

Autoritățile din Dolj verifică unele alimente în căutarea bacteriei E.coli

2.461
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Atât Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) cât și cea de Sănătate Publică (DSP) din Dolj au verificat o serie de alimente – fructe, legume, lapte, apă – în care se poate găsi bacteria E.coli, ca urmare a cazurilor bebelușilor care s-au îmbolnăvit misterios în Argeș și Dolj (un caz). 

 

Specialiștii au prelevat deja probe din legumele și fructele comercializate într-un magazin din care familia bebelușului de nouă luni din Dolj infectat cu E.coli ar fi cumpărat produse. Acestea au fost deja trimise în capitală pentru analize. De altfel, directorul DSVSA Dolj, Costică Retea, a precizat că verificările se vor intensifica la nivelul întregului județ pentru toate produsele de origine animală şi vegetală.

 

Reamintim că mai mulți bebeluși, dintre care și o fetiță de nouă luni din Dolj, se află internați de trei săptămâni la Spitalul ”Marie Curie” din București. Din nefericire, unii dintre micuți nu au putut fi salvați.

 

La 21 de zile de când a apărut ”criza bebelușilor infestați”, Ministrul Sănătăţii a anunţat, ieri, că, împreună cu echipa internaţională de medici, a reușit să identifice cauzele îmbolnăvirii bebeluşilor din judeţul Argeş. Ar fi vorba de o tulpină de E.coli, care însă putea fi descoperită în doar 2 ore, spun specialiștii, dacă autoritățile se mobilizau și foloseau testul rapid. Nu se ştie nici la acest moment sursa contaminării.



6 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     14-07-2011
    Mesaje
    174

    nu pot sa cred ca in secolul asta nu se stabili dupa atata timp focarul de infectie, nu stiu daca este vorba de dezinteres, incompetenta, sau lipsa de instrumente adecvate…….

  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3787

    Incompetenta

  3. #3
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1834

    ”Nu se ştie nici în acest moment sursa contaminării”. Asta spune tot și poate însemna orice: incompetență, mușamalizare …

  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     01-01-2015
    Mesaje
    105

    „directorul DSVSA Dolj, Costică Retea, a precizat că verificările se vor intensifica la nivelul întregului județ pentru toate produsele de origine animală şi vegetală.”
    Pai daca a precizat, putem sta linistiti. Ca daca nu preciza, era grav.

  5. #5
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1835
    Citat Mesaj initiat de nea caisa
    „directorul DSVSA Dolj, Costică Retea, a precizat că verificările se vor intensifica la nivelul întregului județ pentru toate produsele de origine animală şi vegetală.”
    Pai daca a precizat, putem sta linistiti. Ca daca nu preciza, era grav.

    ”Încă de joi inspectorii ANSVSA au venit în județ pentru a preleva probe alimentare din două lanțuri de supermarketuri, dar și din piețele și magazinele din zona în care locuiesc familii ai căror copii au ajuns la Marie Curie cu suspiciune de sindrom hemolitic. Azi, mâine și poimâine vor continua aceste controale. Comisiei i se vor alătura poliția, jandarmii și pompierii, va fi o echipă complexă, care se va deplasa la locuințele acestor familii, în zonele unde locuiesc, de unde vor preleva noi probe”
    ****************************************************

    Este vorba de jud. Argeș, deci abia de ieri a început să miște ceva! Abia de IERI.
    Între timp, la Spitalul de Pediatrie Pitești s-au răsculat angajații, deoarece a fost demisă conducerea spitalului. Fără comentarii, adică…ce pretenții mai avem?…
    ************************************************************

    Ca să nu mai spun că, de fiecare dată când cineva îndrăznește să întrebe de vaccinuri, sar în sus și exclud această posibilitate cu vehemență și … fără argumente.
    Se știe că acești copii sunt la vîrsta când se fac unele vaccinuri de imunizare, iar vaccinurile sunt aduse din străinătate pe bani mulți și prin diverse firme care realizează profit, cu implicare unor autorități.
    *
    Se știe și că, dacă un vaccin are în el niște microbi ”amorțiți” care oferă organismului șansa de a lupta mai ușor cu microbii și de a-și forma anticorpi, anticorpi care , mai târziu, pot apăra organismul de microbii mai puternici.
    Ei bine, dacă vaccinul e făcut mai pe ieftineală, mai pentru fraierii din Banana Country, e posibil ca unele să fie prost făcute, adică, de exemplu, să aibă acea încărcătură de microbi prea puternică, astfel că organismul, în loc să formeze anticorpi, efectiv nu face față atacului. Adică microbii ăia nu prea sunt amorțiți.
    Adică e ca și cum ar da molima în copii. Și cu asta seamănă, din ce în ce mai mult. Adică e posibil ca unele vaccinuri primite de la export să fi fost prost făcute.
    Asta mai înseamnă și altceva.: că , dacă nu se ia în calcul varianta asta și nu se controlează, mai pot exista sau veni în continuare asemenea doze ”greșite” și apărea cazuri grave la copii în continuare.
    ***
    Sper că, dacă e vorba de așa ceva, chiar dacă se ascunde publicului, măcar să facă analize în secret și să distrugă dozele sau să oprească importul de la producătorul respectiv.

  6. #6
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1837

    Uite aici, de exemplu :
    În afara vaccinărilor cuprinse în “Programul naţional de imunizare”, cea mai recentă versiune a recomandărilor OMS mai cuprinde:

    Vaccinarea anti-rotavirus – împotriva diareei cu rotavirus
    – 2 doze orale concomitent cu DTaP
    – se începe odată cu DTaP1 sau DTaP2
    – trebuie să fie completă la 6 luni

    Vă dați seama că”trebuie să fie completă la 6 luni”, dar cine bagă mâna în foc? Poate la unii a ajuns la vârsta de 4 luni, la alții la un an…
    Interesant că e de dată recentă.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.