A.B.A Jiu sărbătorește Ziua Mondială a Apei

A.B.A Jiu sărbătorește Ziua Mondială a Apei

797
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Administraţia Naţională „Apele Române” celebrează Ziua Mondială a Apei pe 22 martie, pentru a aduce aminte tuturor cetăţenilor importanţa deosebită pe care o are apa în existenţa, conservarea şi dezvoltarea tuturor organismelor vii.

Administrația Bazinală de Apă Jiu a demarat marți, 18 martie 2014, acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei – 22 martie. Aceste evenimente se vor desfășura pe parcursul întregii săptămâni, 18-22 martie 2014.

poster_RO_1

“Ca în fiecare an, pe data de 22 martie se sărbătoreşte “Ziua Mondială a Apei”. Desfăşurată pe întreaga Planetă, sub egida Naţiunilor Unite, această manifestare evidenţiază importanţa pe care o are apa în viaţa de zi cu zi. Cu această ocazie, Administrația Bazinală de Apă Jiu desfăşoară o serie de acţiuni menite să conştientizeze importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia: acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe unde se vor prezenta filmuleţe despre importanța apei în producerea energiei, istoria morilor de vânt, date despre microhidorcentrale, etc., se vor organiza concursuri de desene și eseuri având ca tematică Ziua Mondială a Apei; acţiuni de conştientizare a importanţei calităţii apei şi conservării resurselor de apă la agenţii economici utilizatori de apă”, spune Marin Tălău, director A.B.A Jiu.

Anul 2014 abordează o temă de interes global “Apa şi Energia“, având în vedere că ambele sectoare sunt interdependente şi într-o strânsă conexiune: pentru producerea de energie este folosit potenţialul apei, iar pe de altă parte, aproximativ 8 % din producţia de energie mondială este utilizată pentru captarea, tratarea şi transportul apei către diferiţii consumatori.

În această săptămână dedicată Zilei Mondiale a Apei specialiştii Administrației Bazinale de Apă Jiu merg în unitățile de învățământ doljene după cum urmează:

• Marți, 18 martie specialiștii A.B.A Jiu s-au aflat la Şcoala Gimnazială nr 12 ,, Decebal,, Craiova- unde au susținut o lecție deschisă ,,Apa şi energia”.
• Miercuri 19 martie specialiștii A.B.A Jiu și-au continuat activitatea educativă la Gradinita Nr. 43 ,,Căsuţa cu pitici” – Poveşti despre apă.
• Miercuri, 19 martie, angajații ABA Jiu au poposit și la elevii Şcolii cu clasele I-VIII nr. 29 “Nicolae Romanescu”, Craiova. Tema dezbătută aici a fost tot ,,Apa şi energia”.
• Miercuri, 19 martie, elevii Şcoalii Gimnaziale nr. 21 “Gheorghe Tiţeică”, Craiova au aflat de la specialiștii ABA Jiu cât de strânse sunt între ele cele două elemente, Apa şi Energia.
• Joi, 20 martie 2014, la sediul A.B.A Jiu se va desfășura ședința lărgită a Comitetului Tehnic de Bazin Jiu – Dunăre unde vor participa specialişti în domeniul gospodăririi apelor, factori interesaţi, reprezentanţi ai mass-media locala.
• Vineri, 21 martie 2014, elevii Școlii Marin Sorescu din Bulzești vor afla istoria morilor de vânt, eolienelor, etc.
• Marți, 25 martie, angajații A.B.A Jiu vor susține un Seminar cu tema Apa și Energia organizat la Penitenciarul de Minori şi Tineret din Craiova pentru tinerii instituționalizați aici, dar și salariații PMT.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.