Băileşti: Porumb cu aflatoxină, în silozurile omului de afaceri Mihai Anghel

Băileşti: Porumb cu aflatoxină, în silozurile omului de afaceri Mihai Anghel

1.989
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Circa 11.000 de tone de porumb aflate în silozurile Cerealcom din Băileşti, aparţinând lui Mihai Anghel, conţin aflatoxină (micotoxină cancerigenă produsă de către mucegaiuri),  după cum au confirmat testele efectuate în laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj. Potrivit directorului DSVSA Dolj, Andrei Butaru, în urma analizelor probelor a rezultat un nivel peste media admisă de aflatoxină. Acesta a mai spus că şi agentul economic în cauză va efectua propriile analize de laborator.

La rândul său, patronul Cerealcom, Mihai Anghel, a precizat că porumbul este din recolta de anul trecut, din care care nu a vândut nimic. „Analizele ulterioare îşi vor spune cuvântul. Nu am comercializat niciun bob de porumb din această recoltă, acum aşteptăm să găsim soluţii pentru exportul lui. Dincolo de voinţa fermierului, pot apărea astfel de probleme”, a declarat acesta.

Andei Butaru spune că societatea comercială care deţine cantitatea de cereale va decide ce va face cu ele.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     10-08-2007
    Mesaje
    198

    SABOTAJ FATIS AL ROMANIEI

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.