Bărbat împuşcat la vânătoare

Bărbat împuşcat la vânătoare

1.572
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Scorniceşti a fost rănit, sâmbătă seara, la o partidă de vânătoare care era organizată legal pe fondul Constantineşti, din zonă.

Florin Smaranda are o plagă împuşcată, o alice de patru milimetri afectându-i zona gâtului. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe Slatina au hotărât să-l trimită pe bărbat la Spitalul Clinic de Urgenţă Nr.1 din Craiova.

 

„Victima a venit prin transfer de la Spitalul de Urgență Slatina la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova cu o plagă împușcată cu retenția unei alice de patru milimetri în zona gâtului”, a declarat doctor Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SCJU Craiova.
Bărbatul era conştient în momentul în care a ajuns la Craiova, însă nu-i era clar ce s-a întâmplat cu el.

 

„A ricoşat, nu ştiu de unde. A tras unul dintre colegi. Doar în bărbie am fost împuşcat”, a declarat el.
Vânătorul a fost supus imediat unei intervenţii chirurgicale, pentru a-i fi scoasă alica rămasă în bărbie. Florin Smaranda a rămas internat la spitalul din Craiova şi, potrivit informaţiilor primite înainte de închiderea ediţiei, starea sa de sănătate era stabilă.

 

Poliţiştii fac cercetări

 

Poliţiştii din cadrul Biroului de Arme, Explozivi şi substanţe toxice din cadrul IPJ Olt încearcă să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat în momentul accidentului de vânătoare. Încă nu se ştie cine a tras alica ce a ajuns în bărbia lui Florin Smaranda.

 

„Din primele verificări s-a stabilit că persoana împuşcată participa la o vânătoare autorizată. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul. Arma a fost ridicată pentru expertizare”, a declarat comisarul şef Alina Popescu, din cadrul IPJ Olt.

De asemenea, poliţiştii au ridicat pentru expertizare şi armele celorlalţi vânători care l-au însoţit pe Smaranda, sâmbătă seara.

 

Un împuşcat pe lună

 

Accidentul de vânătoare în urma căruia Florin Smaranda a fost împuşcat în zona gâtului, sâmbătă seara, vine după ce, în urmă cu aproape o lună, un tânăr din Oporelu fusese împuşcat în abdomen cu o puşcă cu glonţ.
Marius Popescu, în vârstă de 24 de ani, a fost împuşcat în abdomen, la începutul lunii noiembrie, tot într-o sâmbătă seara, pe un teren agricol situat între comunele Priseaca şi Oporelu. Potrivit poliţiştilor, tânărul era pe câmp alături de Cosmin Trifan, în vârstă de 32 de ani, din Slatina, proprietarul legal al armei, şi de Marius Bercea, în vârstă de 39 de ani, tot din Slatina, cel care dorea să achiziţioneze puşca. Cel din urmă a încercat să testeze arma şi a tras două focuri, în plan orizontal, către câmp, iar la executarea celui de-al treilea foc l-a împuşcat în abdomen pe Marius Popescu.
Deşi nimeni nu-i mai dădea şanse de supravieţuire după cea fost împuşcat cu o armă de tir cu glonţ cu calibrul 5,6 milimetri, Marius Popescu a scăpat cu viaţă.

 

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.