Bilete gratuite la teatru pentru persoanele defavorizate

Bilete gratuite la teatru pentru persoanele defavorizate

592
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Asociaţia Vasiliada, a Mitropoliei Olteniei, a încheiat un parteneriat cu Teatrul Naţional “Marin Sorescu”, prin care instituţia culturală oferă gratuit, lunar, 50 de bilete la piesele Naţionalului craiovean beneficiarilor Centrului de informare şi consiliere pentru persoane cu dizabilităţi „Sfânta Ecaterina” şi Centrului de urgenţă pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile cel Mare”.

Preşedintele Asociaţiei Vasiliada, preotul Adrian Stănulică, a explicat că toate activităţile culturale la care participă persoanele defavorizate au ca scop integrarea acestora în societate. „Asociaţia Vasiliada se preocupă nu doar de situaţia socială a beneficiarilor, ci şi de pregătirea acestora în vederea incluziunii sociale, ceea ce presupune o viaţă activă în cadrul societăţii. Participarea la acţiuni sau proiecte culturale dezvoltă capacitatea beneficiarilor noştri de a comunica şi socializa cu persoanele din jurul lor, dezvoltându-şi astfel propriile principii pentru o viaţă normală”, a precizat părintele Adrian Stănulică. Persoanele cu dizabilităţi din cadrul Centrului „Sfânta Ecaterina” spun că darul conducerii Teatrului Naţional din Craiova le este de un real folos. „Îmi place foarte mult felul în care joacă actorii, eu însumi fiind dintre cei care joacă în piese de teatru forum. Mă interesează în mod special să văd felul în care interpretează actorii, ca să pot îmbunătăţi felul în care joc eu. Toate piesele la care am fost au fost frumoase, ca de exemplu «Conu Leonida faţă cu reacţiunea» şi «Unde-i revolverul?». Conducerea Teatrului Naţional ne-a făcut o mare bucurie prin aceste invitaţii la spectacolele de teatru”, a spus Bogdan Tudor, de la Centrul „Sfânta Ecaterina”.

Sursa: cvlpress.ro1 COMENTARIU

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   03-06-2006
  Mesaje
  222

  Nu prea ii vad rostul … poate printr-o tentativa de integrare dar nu vad cu ce ii ajuta … mai bine ar pune in scena spectacole cu ei sa arate lumii ca si ei sunt printre noi, si acele tentative de rampe pe care le gasim la orice farmacine sau institutie publica, pe care cu greu un atlet ar putea sa le urce … ar trebuii fie desfiintate sau macar modificate …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.