Calafat: O sută de saci de gunoi, adunați de voluntarii ABA Jiu...

Calafat: O sută de saci de gunoi, adunați de voluntarii ABA Jiu de pe malurile Dunării

3.038
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administrația Bazinală de Apă Jiu, devenită partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube !”, a curățat malurilor Dunării în câteva puncte cheie din cele două județe riverane fluviului, Dolj și Mehedinți.

După colaborarea din cadrul celor patru ediții ale zilei naționale de curățenie, echipa Let’s Do It, România! desfășoară pentru prima oară proiectul Let’s Do It, Danube ! împreuna cu A.N. ”Apele Române”. IMG_1345

La nivelul A.B.A Jiu  proiectul a cuprins o campanie de educație în școlile din județele dunărene -Mehedinți și Dolj – care s-a concretizat prin premierea celor mai inventive eseuri sau desene și s-a finalizat prin curățenia propriu-zisă, eveniment ce s-a  desfășurat astăzi, 27 iunie 2014.

Voluntarii A.B.A Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj – au igienizat malurile fluviului Dunărea – la Calafat.  Au fost strânși 100 de saci de gunoaie (în jur de 2 metri cubi) de pe plaja și din zona portului Calafat și de pe plaja de la Bascov. Deșeurile au fost depozitate la groapa de gunoi a Calafatului.

La nivelul județului Mehedinți, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor au  igienizat malurile fluviului Dunărea în zona localității Șimian. IMG_1305

 „Prin participarea noastră ca voluntari la această campanie de ecologizare dorim să ne aducem contribuţia la protejarea naturii prin refacerea ecosistemului şi să demonstrăm că suntem alături de comunitate. Trebuie pus accent pe responsabilizarea privind gestionarea deşeurilor, aplicarea legislaţiei de mediu. Angajații Administrației Bazinale de Apă Jiu s-au implicat în această campanie de ecologizare în fiecare an. Astăzi, noutatea a reprezentat-o simplul fapt că ne-am axact strict pe igienizarea malurilor fluviului Dunărea. De menționat este faptul că noi, Apele Române  facem igienizare pe cursurile de apă și digurile ce le avem în administrare periodic. Cu toate acestea, de fiecare dată gunoiul reapare“, a declarat directorul A.B.A Jiu, Marin Talău. IMG_1360

Județele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curățenie sunt: Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. Din 2010, până în prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curățat 35 de zone în județul Tulcea și au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunării și a arealului Deltei Dunării.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată, pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

“Let`s Do It, Romania!“ este proiectul tuturor celor care cred că, în România, se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.1 COMENTARIU

 1. #1
  Addicted!
  Data de inscriere
   16-11-2011
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  1649

  Ar mai trebui si oamenii educati… Vii cu pet-ul plin, il cari pana acolo, si dupa aceea iti este greu sa il iei inapoi GOL.. Deci se poate cara plin dar gol nu!? Sa le fie rusine celor care lasa mizerii in urma lor!
  Felicitari celor cu initiativa!

  Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.