Calafat – primul oraş din Europa care va avea un Muzeu al...

Calafat – primul oraş din Europa care va avea un Muzeu al Muzicii Folk

1.107
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Primaria municipiului Calafat a anunţat că va demara proiectul „Muzeul Muzicii Folk” – primul asezamant cultural din Europa dedicat muzicii folk. Calafatul este cunoscut ca unul dintre punctele importante pe harta Romaniei în privința manifestarilor culturale, printre care Tabara Naționala de Muzica Folk, Festivalul „Floare de Ger”, spectacolele de muzica și poezie „Semne”.

Muzeul va fi inaugurat anul viitor, pe 1 august, odată cu debutul festivalului anual al Taberei Naționale de Muzica Folk.
Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Calafat, colectia muzeului va fi realizata din donatii ale artistilor folk, iar de dezvoltarea acestui muzeu se va ocupa prof. Dan Vana, care este și organizatorul Taberei Naționale de Muzica Folk, o persoana extrem de cunoscuta si apreciata in lumea muzicii folk. Locul de expunere va fi în actualul Muzeu de Arta din Calafat (Palatul „Marincu”).

Este un proiect important din mai multe puncte de vedere. În primul rând, este o atracție turistica unica și face parte dintr-un ansamblu de măsuri economice și turistice ce încearcă sa promoveze și sa dezvolte economic municipiul Calafat. De asemenea, prin unicitatea sa pune frumosul nostru oraș pe harta culturala a Europei. La fel de important este și faptul ca acest proiect nu va costa nici un leu din bugetul local. Sunt convins ca toți artistii folk care vin anual la Calafat și sunt prietenii orașului nostru vor contribui la realizarea acestui muzeu„, spune primarul Mircea Guţă.



2 COMENTARII

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1674

    onoare pt folchisti

  2. #2
    Addicted!
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1661

    probabil este singurul lucru care le lipsea

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.