Campanie împotriva HIV/SIDA şi la Craiova

Campanie împotriva HIV/SIDA şi la Craiova

862
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Memorialul Lumânărilor Aprinse, cea mai amplă şi mai veche mişcare anti-SIDA din lume, va fi marcată şi la Craiova duminică, 20 mai. 

În acest an în Craiova evenimentul este organizat de mai multe instituţii active în domeniu, reunite în Grupul de Coordonare Locală Dolj, cu sprijinul Direcţei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj. Programul manifestărilor începe de la ora 20.30 în Piaţa Mihai Viteazul şi va cuprinde distribuire de materiale informative, aprinderea lumânărilor, marşul Lumânărilor Aprinse (Piaţa Mihai Viteazul – Str. Unirii pietonal – Minerva – Piaţa Mihai Viteazul), depunerea lumânărilor formând funtiţa roşie – simbolul mondial al solidarităţii cu cei afectaţi de HIV/SIDA, dar şi un concert.

La nivel mondial, campania din 2012  şi-a propus să reamintească oamenilor felul în care epidemia HIV/SIDA a influenţat viaţa multora dintre noi şi să promoveze respectarea drepturilor persoanelor HIV pozitive. În prezent un număr estimat de 33 milioane persoane infectate cu acest virus trăiesc în toată lumea. Peste 10.000 persoane infectate HIV / bolnave de SIDA în viaţă  trăiesc în Romania, marea majoritate fiind tineri cu vârsta cuprinsă între 19 şi 25 de ani.

Toţi cei care doresc să participe la evenimentul din Craiova sunt aşteptaţi duminică, 20 mai, să aducă şi aprindă o lumânare (candelă în suport roşu) .

 

 

 Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.