Caravana CRS îşi continuă traseul în judeţ!

Caravana CRS îşi continuă traseul în judeţ!

354
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În perioada 21 iunie – 3 iulie 2012, consilierii de forţă de muncă şi şomaj ai Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor (CRS) Craiova se vor întâlni cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi care vor să beneficieze de facilităţile oferite prin proiectul “Munca pe primul loc” în localităţile: Filiaşi, Băileşti, Calafat şi Segarcea.

“CRS Craiova a dezvoltat un sistem complex de sprijin pentru şomeri: consiliere şi informare, mediere pe piaţa muncii, respectiv întâlniri cu angajatorii în ultima zi de vineri a fiecărei luni, cursuri de formare profesională şi servicii suport – decontarea transportului şi catering pentru participanţii la cursurile de formare profesională”, a declarat Tania Levcenco, manager relaţii cu comunitatea. În acest moment, la CRS Craiova, şomerii pot urma 12 cursuri gratuite: secretariat-birotică, limba engleză, casier (verificator bani), operator IT, competenţe sociale şi civice, mediator social, antreprenoriat, îngrijitor copii, confecţioner textile, fochist, electrician (de joasă şi medie tensiune), operator maşini cu comandă numerică. Cursurile se finalizează cu eliberarea de certificate recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi sunt completate cu activităţi intense de mediere pe piaţa muncii pentru identificarea oportunităţilor de angajare.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „Şanse Egale pentru Fiecare” Craiova, în colaborare cu primăriile celor patru municipii şi oraşe doljene.

Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova a fost înfiinţat la începutul anului 2011 în cadrul proiectului “Munca pe primul loc” şi îşi propune să sprijine un număr de 3.000 de şomeri (inclusiv persoane inactive) din regiunea S-V Oltenia, prin oferirea de servicii de informare, consiliere profesională şi mediere, precum şi de servicii de formare profesională. CRS Craiova are, până în prezent, înregistraţi peste 4.000 de beneficiari, din care peste 400 au fost angajaţi.

 

Programul Caravanei CRS:

Filiaşi – 21-22 iunie, între orele 10.00-16.00, la Casa de Cultură

Băileşti – 25-26 iunie, între orele 10.00-16.00, la Casa de Cultură “Amza Pellea”

Calafat – 28-29 iunie, între orele 10.00-16.00, la Casa de Cultură

Segarcea – 2-3 iulie, între orele 10.00-16.00, la sediul Bibliotecii

Asociaţia „Şanse Egale pentru Fiecare” Craiova este înfiinţată în 2002, iar din 2010 implementează, împreună cu partenerii săi – Tinguely International BV, Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii Craiova şi Institutul Social Oltenia – proiectul “Munca pe primul loc”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni”! Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

 

Sursa: cvlpress.ro1 COMENTARIU

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   03-06-2006
  Mesaje
  196

  Cursurile sunt pe bune, sa se duca lumea la ele, ca eu si acum astept sa se faca grupa pentru cursurile de receptioner …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.