Dolj: 25% din mașinile verificate de RAR aveau defecțiuni majore la frânare

Dolj: 25% din mașinile verificate de RAR aveau defecțiuni majore la frânare

1.405
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproape 1.200 de mașini au fost verificate tehnic, în Dolj, pe parcursul anului trecut, de Registrul Auto Român (RAR), se arată într-un comunicat remis presei. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 25% (298) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident.

 

Cauza defecțiunilor majore au fost descoperite, în special, la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații, una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

 

”Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 70,6% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 49% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate”, se arată în comunicatul remis presei de RAR.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-04-2014
    Mesaje
    41

    E plina Craiova de gioarse de 1000-1500 de euro, inmatriculate la bulgari.
    Daca va uitati la „Mica publicitate” pe forum, sectiunea auto, veti vedea cam ce cauta craiovenii… masini ieftine, de 15-20 ani vechime… Cred ca masinile de peste 10.000 euro reprezinta sub 1% din anunturi.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.