CJ Dolj: Prioteasa cheamă Cummins la parteneriat în curtea SCJU

CJ Dolj: Prioteasa cheamă Cummins la parteneriat în curtea SCJU

1.419
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

  Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a vizitat, vineri după-amiază, fabrica Cummins Generator Technologies România având și o întrevedere cu reprezentanții conducerii, Marius Lungu – Director de fabrică și Silviu Cuțulescu – Manager de proiect, care au prezentat investiția dezvoltată de companie pe una din platformele industriale ale Craiovei.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și-a manifestat interesul de a se implica alături de Cummins Generator Technologies România într-un proiect comun care să vină în sprijinul comunității craiovene.

prioteasacummins CJ Dolj: Prioteasa cheamă Cummins la parteneriat în curtea SCJU poze
„Sunt realmente impresionat de investiția pe care o dezvoltă Cummins Generator pe platforma industrială a Craiovei. Îmi aduce aminte de timpurile bune ale uzinelor craiovene, atunci când se lucra foarte mult atât pentru piața internă, cât și pentru extern. Acest lucru am avut posibilitatea să văd că se petrece și acum, în aceste hale de producții ale Cummins, companie care a știut să transforme foste secții de productie din Craiova într-o poveste de succes.
Sunt 750 de angajați, mulți dintre ei lucrând de-a lungul timpului la Electroputere Craiova. Numai de la începutul acestui an și până săptămâna trecută au fost făcute 60 de noi angajări. Ceea ce spune mult despre o companie și despre o investiție serioasă, chiar și în timp de criză economică.
Investițiile preconizate de managementul Cummins România numai în acest an se ridică la câteva milioane de dolari în ceea ce înseamnă tehnologii noi, precum și în amenajările interioare și exterioare ale fabricii.
Această întrevedere îmi confirmă încă o dată ceea ce am spus public în mai multe rânduri: în Craiova și în Dolj avem forță de muncă bine pregătită și calificată. Generatoarele care ies din atelierele de producție ale fabricii, se regăsesc astăzi la Aeroportul din Munchen, pe nava «Queen Mary», la Spitalul Guy’s din Londra, la un mare stadion din Tokyo sau pe nave ale flotei americane.
Am rămas plăcut surprins să aud că sunt foarte implicați și în proiecte care vizează viața societății craiovene. Mi-am manifestat interesul pentru a intra alături de ei într-un astfel de proiect care vizează igienizarea și refacerea peisagistică a parcului din fața Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Poate alături de noi vor mai intra și alte companii mari care se găsesc în Craiova, pentru că prin acest tip de parteneriate putem ajuta comunitatea din care facem parte”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, Silviu Cuţulescu, manager de proiect a afirmat: „Faptul că investim în dezvoltarea fabricii din Craiova este un semn bun în primul rand pentru angajaţii noştri cât și pentru industria din zonă. Sunt sigur că fabrica noastră va deveni tot mai vizibilă în următorii ani. Implicarea în comunitate și stabilirea unui mediu bun de lucru fac parte din prioritaţile noastre. De altfel, acestea sunt două dintre practicile de excelență ale operaţiunilor Cummins” a declarat Silviu Cuţulescu.
Directorul fabricii Marius Lungu a declarat că este convins ca această vizită va deveni „începutul unei frumoase colaborări dintre Cummins Generator Technologies şi autoritatile locale si judeţene. Acţiunile noaste în comunitate au vizat atât reamenajarea unor spaţii din cadrul unor şcoli şi licee ,dar şi cadrul educaţional al tinerilor craioveni”.
Cummins Inc are o cifră de afaceri de 17 miliarde de dolari, având un număr de 44.000 angajați în toată lumea. Fabrica de la Craiova, parte a Cummins Inc, a fost înființată în anul 1999 și are ca obiect de activitate producția de generatoare electrice industriale, având peste 750 de angajați.

BIROUL DE PRESĂ

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.