Colegiul Tehnic Balş, nouă elevi exmatriculaţi pentru absenţe

Colegiul Tehnic Balş, nouă elevi exmatriculaţi pentru absenţe

2.842
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Colegiul Tehnic este şcoala cu cel mai mare număr de elevi din Balş, aceasta numărând 1.200 de elevi. Elevii care au strâns cele mai multe absenţe fac parte din Şcoala de Arte şi Meserii (SAM)-ruta progresivă din cadrul aceleiaşi unităţi. Acest lucru a avut loc chiar dacă, potrivit spuselor conducerii şcolii, au loc frecvent şedinţe cu părinţii şi lecţii de dirigenţie deschise.

 

Avertismente, preavize şi exmatriculări

 

Dacă nouă elevi au fost deja exmatriculaţi, numărul celor care au probleme serioase cu absenteismul este mult mai mare. Exmatricularea este măsura care a fost luată în cazurile extreme, însă sancţiunile sunt de mai multe tipuri.

„În ultimul consiliu profesoral care se ţine la fiecare început de semestru am discutat, printre alte subiecte, şi problema absenteismului. Astfel, am luat măsura de a acorda mai multe sancţiuni, printre care avertismente, preavize de exmatriculare şi chiar opt exmatriculări. Majoritatea dintre cei exmatriculaţi fac parte din SAM. De asemenea, vreau să menţionez că, spre deosebire de anul trecut, numărul celor exmatriculaţi este mult mai mic”, declară Vitalie Stanciu, directorul Colegiului Tehnic.

 

Parteneriat cu lituanienii

 

Dacă problema absenţelor nu face deloc cinste Colegiului Tehnic, există şi lucruri cu care şcoala se mândreşte. Printre acestea se află un parteneriat cu o şcoală din Lituania, dar şi o serie de proiecte naţionale în care unitatea este parte componentă.

 

„Suntem prinşi în numeroase proiecte, printre care se numără şi unul intitulat «Leonardo da Vinci», prin care vom face schimb de experienţă cu un grup format din zece elevi din Lituania şi un însoţitor. Lituanienii vor sta aici între 23 aprilie şi 12 mai, timp în care vor participa la cursuri de pregătire teoretică şi instruire practică. Principalul motiv pentru care vin aici este să acumuleze cât mai multe informaţii în domeniul construcţiilor de maşini. Îi vom duce să vadă şi împrejurimile, iar după încheierea acestui proiect vom face şi noi unul similar prin care elevi de la noi vor merge acolo pentru schimb de experienţă”, mai spune Vitalie.

Colegiul Tehnic mai ia parte la un proiect Comenius, proiecte precum „Ecoşcoală”, „Igiena acasă şi la şcoală”. De asemenea, mai multe cadre didactice ale şcolii au obţinut diplome de specializare în străinătate.

 

Colaborări cu IAC Group

 

Întreprinderea nou-înfiinţată în Balş, IAC Group, va putea fi vizitată în perioada următoare de către elevii Colegiului Tehnic. Şcoala ar putea avea în programa educaţională de anul viitor şi o clasă înfiinţată de către cei de la IAC Group, clasă care să deţină aparatură de ultimă generaţie similară celei folosite la fabrica de componente auto.

„Am discutat cu reprezentantul celor de la IAC Group din Balş şi am reuşit să primim aprobarea de a duce copiii să viziteze fabrica. Prin programul denumit «Şcoala altfel», câte două grupe de copii vor vizita halele de la IAC zilnic. Până acum nu a fost finalizată discuţia cu privire la înfiinţarea unui profil al IAC începând cu anul viitor, dar mai este suficient timp pentru aceste clarificări. Avem o colaborare foarte bună şi cu cei de la SMR, ba chiar un reprezentant al acestei societăţi participă la fiecare şedinţă de consiliu de la noi”, conchide Vitalie.

 

Doi la sută pentru asociaţia sportivă

 

Dacă din banii obţinuţi anul trecut din impozitul de 2% reprezentanţii Colegiului Tehnic au reuşit să pună geamuri noi la sala de sport, anul acesta intenţionează ca aceşti bani să fie investiţi în Asociaţia Sportivă „Victoria” GSCM a şcolii, asociaţie condusă de către profesorul Dumitru Anton.

„Anul acesta vom investi cei 2% în asociaţia sportivă a şcolii noastre. Aceasta se ocupă de promovarea mai multor sporturi printre care gimnastică, fotbal, baschet şi rugby, iar anul acesta va participa la mai multe turnee. De asemenea, din cei 2% vom asigura şi plata deplasărilor asociaţiei la competiţiile oficiale”, mai declară Vitalie Stanciu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.