comunicat CCJ Dolj

comunicat CCJ Dolj

420
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Astăzi, la ora 14.10, Secţia de Poliţie Rurală 5 Pieleşti a fost sesizată de G.MARIAN, 35 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că pe lista suplimentară de la Secţia de votare 397 Mischii, figurează că D.GHEORGHIŢA, bunica sa, de 97 de ani, din Mischii, a votat, deşi aceasta nu şi-a exercitat acest drept.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că D.GHEORGHIŢA a solicitat deplasarea urnei mobile la locuinţa sa, prin cerere scrisă, întrucât este imobilizată la pat, însă la domiciliul acesteia nu a ajuns urna mobilă.

Verificând la Secţia de votare 397, poliţiştii au constatat că D.GHEORGHIŢA figurează pe lista suplimentară că a votat, însă pe actul de identitate al acesteia nu figurează nicio menţiune în acest sens (nu are aplicat autcolantul).

Au fost identificaţi membrii biroului Secţiei de votare care au făcut parte din comisia care s-a deplasat cu urna mobiă ca fiind C.IOANA, 40 de ani, din comuna Mischi, Dolj şi V.ŞTEFAN, 27 de ani, din Craiova, iar în cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „introducerea in urnă a unui numar suplimentar de buletine decât cele votate de alegători”.

 

În jurul orei 17.00, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj, aflaţi în misiune de protecţie şi asigurare a ordinii publice la Secţia de votare nr. 68 Craiova au fost sesizaţi de către preşedintele secţiei de votare cu privire la faptul că P. GRIGORE, 38 de ani, din Craiova, s-a prezentat în secţia de votare unde a solicitat să voteze, însă, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acest drept îi fusese interzis printr-o hotărâre a Judecătoriei Calafat.

Echipa specială de constatare din cadrul IJJ Dolj a întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de a vota a unei persoane fără drept de vot.

 

În jurul orei 17.00, jandarmi din cadrul Grupării de jandarmi Mobile Craiova, aflaţi în misiune de protecţie şi asigurare a ordinii publice la Secţia de votare nr. 35 Craiova au fost sesizaţi de către preşedintele secţiei de votare cu privire la faptul că F. NICULAE, 50 de ani, din Craiova, s-a prezentat în secţia de votare cu intenţia de a-şi exercita drepul la vot, însă, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acest drept îi fusese interzis printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova pentru perioada 2006 – 2014.

Jandarmii au constatat că pe data de 10 iunie 2012, cu ocazia alegerilor administraţiei publice locale, acesta şi-a exercitat dreptul la vot fapt demonstrat de timbrul autocolant aplicat pe cartea de identitate.

Echipa specială de constatare din cadrul GJMb. Craiova a întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de a vota a unei persoane fără drept de vot.

 

La ora 17.20 Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a fost sesizat cu privire la faptul că preşedintele Secţiei de votare 385 din Maglavit a aprobat cererea de votare prin intermediul urnei speciale pentru I.DUMITRU,  din localitate, deşi acesta votase anterior la secţia de votare.

S-a înregistrat dosar penal şi sunt în curs de deruare verificări sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 55 din Legea 3/2000.

 

La aceeaşi oră am fost sesizaţi cu privire la faptul că preşedintele Secţiei de votare 378 din comuna Leu, Dolj a aprobat cererea de votare prin intermediul urnei speciale pentru mai multe persoane care votasera anterior în secţia de votare. S-a constituit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art. 55 din Legea 3/2000.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.