Concert „Arte Giovane”, la Craiova

Concert „Arte Giovane”, la Craiova

516
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Universitatea din Craiova, în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Sociale din Craiova (A.S.F.S.S.C.) şi Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti din cadrul Universităţii din Craiova (C.O.S.) organizează, în data de 28 martie 2013, concertul „Arte Giovane”. Spectacolul va fi susţinut în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, începând cu ora 19:00.

Atmosfera va fi întreţinută de un grup de invitaţi speciali din Italia (Grupul Muzical l’Ancora – GMA), care alături de alte două trupe cunoscute şi apreciate la nivel local, vor aborda o multitudine de genuri muzicale care includ elemente din diferite stiluri precum muzica pop, rock sau folk, încercând, astfel, să mulţumească toate categoriilor de vârstă şi să satisfacă orice preferinţă muzicală.

Concertul se adresează în mod prioritar celor peste 23.000 de studenţi ai UCv, cât şi membrilor comunităţii locale pentru o readucere în actualitate a etnomuzicologiei şi pentru o mai bună înţelegere a culturii muzicale italiene, încurajând astfel cooperarea internaţională şi dialogul intercultural româno-italian şi creând totodată o punte de legatură spre o civilizaţie cu care poporul român se poate identifica.

Grupul Muzical L’Ancora a fost fondat la începutul anilor ’90 din convingerea că muzica poate fi un instrument important de creştere pentru cei care o apreciază la adevărata sa valoare şi un puternic instrument de comunicare şi relaţionare cu publicul.
Evenimentul se bucură de susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului, al Primăriei Municipiului Craiova şi Casei de Cultură a Studenţilor si de sprjinul Medieval Club, Sweet Escape, Grill Pub, CATENA, NISSA, precum şi de cel al partenerilor media: GTV, KISS FM, CraiovaForum, TELE U Craiova, 25h.ro.

Natasha Raab, actriţă

“Este lăudabilă iniţiativa Universităţii din Craiova, în colaborare cu organizaţia Studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Sociale şi C.O.S, de a organiza un eveniment aparte, atât pentru publicul craiovean, cât şi pentru tinerii craioveni, prin invitaţia adresată trupei GMA, atât de cunoscută şi cu largă priză la publicul tânăr din toată Europa. Sper să devină o obişnuinţă aceste concerte de calitate, pentru că, din păcate, există multe concerte în ţară care nu se ridică la o înaltă prestanţă artistică. Felicitări echipei ce dovedeşte că, iată, putem lua şi noi parte la educaţie prin artă.”

Prof. univ. dr. Cristiana – Nicola TEODORESCU
Prorector Relaţii Internaţionale şi Imagine Academică
Universitatea din Craiova

“Chiar dacă colaborarea Universităţii din Craiova cu Asociaţia Studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Sociale Craiova (A.S.F.S.S.C) a început anul acesta, în scurt timp am reusit să dezvoltăm împreună numeroase proiecte naţionale şi locale, cu participare la nivel naţional şi chiar internaţional. Admir de fiecare dată entuziasmul, dinamismul, iniţiativa şi capacitatea de inovare a membrilor şi reprezentanţilor organizaţiei A.S.F.S.S.C. şi ai Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (C.O.S.) şi promit să îi susţin în toate proiectele viitoare pentru că au demonstrat că sunt nişte tineri talentaţi, cu un mare potenţial. Iniţiativa unui concert muzical cu participarea trupei GMA este de apreciat şi sunt sigură că va consolida puntea de legătură între poporul nostru ţi cel italian, muzica fiind cea mai reprezentativă formă de apropiere interculturală.”

Prof. Tiziano Salvaterra, directorul GMA

“Proiectul cu România s-a născut în anul 2009, atunci când am hotărât să venim în această ţară pentru prima dată, o ţară care intrase în UE încă din anul 2007. Proiectul s-a numit iniţial “Europa ieri, astăzi, mâine”. În urma acestui prim experiment am înţeles că România este atât de aproape de cultura şi modul nostru de a trăi, astfel, în anul 2011 am repetat acest proiect cu un succes deja asteptat. La Craiova am concertat în primul an în Penitenciarul de minori, iar în 2011 în Piaţa Mihai Viteazul. Bucuria pe care o trăim de fiecare dată când concertăm în România este atât de mare încât cuvintele nu ajung pentru a o exprima. Ne simţim bine aici! Exact ca la noi acasă!
Grupul nostru muzical are în spate peste 600 de concerte propuse în localităţi din Italia, Spania, Elveţia, Franţa, Belgia, Olanda, Austria, Germania, Polonia, Serbia, Bosnia, Albania şi Brazilia. Pentru noi, România este un mod sincer de a ne întoarce la origini, tradiţii, la rădăcinile noastre. Poporul vostru încă ştie să facă lucrul acesta foarte bine. Muzica este un mod de a comunica, care reuşeşte aproape în totalitate să transmită un mesaj. Noi propunem muzica pedagogică, cu mesaj clar, concerte tematice. Astfel, prin intermediul muzicii, noi reuşim să ne cunoaştem mult mai bine.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.