Consilierul Marian Vasile o somează pe Olguța Vasilescu să fie (măcar) fair-play

Consilierul Marian Vasile o somează pe Olguța Vasilescu să fie (măcar) fair-play

2.937
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

”Noi, cât și colegii din Consiliul Local Craiova, am susținut și susținem proiectul Craiova Capitală Culturală Europeană 2021, însă ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile a condus la ideea că, în ciuda celor spuse de doamna primar și alte persoane din executiv, nu noi suntem cei care ne opunem acestui proiect, ci chiar domnia sa (Olguța Vasilescu n.r.)”, a afirmat, joi, 4 decembrie, consilierul local Marian Vasile, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL Dolj.

Alesul local spune că se așteaptă la mai multă transparență din partea conducerii Primăriei Craiova când vine vorba de cheltuirea banului public, făcând referire la organizarea evenimentului Asociației ”Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” (ACCCE), care a avut loc pe 28 noiembrie a.c., la Bruxelles, într-un cadru restrâns.

”Noi ne dorim să obținem acest titlul și am și dovedit acest lucru, pentru că am susținut toate proiectele legate de acest eveniment. Însă, după cum știți, unul dintre criteriile importante pentru atribuirea acestui titlu este participarea cetățeanească și informarea publică. (…) Încă de la lansarea candidaturii orașului nostru, doamna primar nu a informat cetățenii, nici măcar nu a dezbătut această lansare cu consilierii locali, care, până la urmă, sunt 27 de persoane alese de cetățeni, care puteau să emită cel puțin 2-3 idei bune pentru acest eveniment”, a declarat Marian Vasile. CF art

 

Consilierii locali au aflat de evenimentul elitist de la Bruxelles din Craiova Forum

 

Acesta a mai spus că a aflat de deplasarea la Bruxelles citind Craiova Forum și că nu este normal ca aleșii locali, din postura de membri fondatori ai ACCCE 2021 să afle din presă despre acțiunile pentru care consilierii locali își dau votul. ”Prima informație pe care am avut-o, în mediul online -, m-am uitat de două ori, ca să văd dacă sursa este Craiova Forum sau Times New Roman – am văzut că era pe Craiova ForumConsider că este inacceptabil acest mod de lucru al doamnei primar – în contextul în care noi, ce din Consiliul Local, suntem membri fondatori ai acestei Asociații – să aflăm din presă că a avut loc un eveniment la ceas de seară, cu domni și doamne, pe la un hotel din Bruxelles, cu celebrul creator de lenjerie intimă, Cătălin Botezatu și, în consecință, o rog, sau, dacă vreți, o somez pe doamna primar ca, de acum înainte, să nu mai pună bețe în roate acestui proiect și să facă tot ce-i stă în putință să câștigăm acest titlu. (…) Ceea ce s-a întâmplat cu acest eveniment este cauzat de lipsa de transparență a acestor evenimente organizate de doamna primar Olguța Vasilescu împreună cu alte persoane”, a explicat Vasile.

 

Vasile: ”Nu am găsit nimic legat de acest eveniment în presa europeană”

 

Acesta a făcut referire și la o parte a celor care au participat la evenimentul de lansare a ”identității vizuale” a Craiovei Capitală Culturală, afirmând că a identificat ”din pozele puse pe internet persoane care nu au niciun fel de legătură cu administrația locală sau instituție care este membră a acestei Asociații.

În consecință, îi solicit doamnei primar – pentru că nu am reușit să ne vedem cu dânsa, dânsa este în concediu –, să ne prezinte, așa cum este normal, bugetul acestui eveniment, persoanele care au participat și, așa cum știm că se face într-un proiect, să avem o analiză cost-beneficiu, să știm ce impact a avut acest eveniment acolo. 

Eu am răsfoit presa europeană și nu am reușit să găsesc nimic legat de acest eveniment. O somez ca de acum înainte să facă lucrurile așa cum trebuie”, a conchis consilierul.

 



2 COMENTARII

  1. #1

    Data de inscriere
     02-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    22353

    cam tarziu au reactionat, bine ca nu s=au trezit dupa anul nou

  2. #2
    @#I
    Member
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    206
    Citat Mesaj initiat de FREAKTUNING
    cam tarziu au reactionat, bine ca nu s=au trezit dupa anul nou

    Eh, Cosa Nostra, ce să-i faci…Vor și alții, nu numai Olga, ce…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.