Consiliul Judeţean Dolj investeşte peste 40 de milioane de euro în sistemul...

Consiliul Judeţean Dolj investeşte peste 40 de milioane de euro în sistemul de alimentare cu apă al Călăraşiului

1.169
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, marți, la „Parada Portului Popular” din comuna Călărași, eveniment care a marcat deschiderea manifestărilor prilejuite de ziua comunei. Primarul Vergică Șovăila i-a oferit președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, o distincție omagială din partea Consiliului Local și a Primăriei Călărași. Cu acest prilej, şeful administraţiei judeţene a făcut şi câteva precizări legate de investiţiile pe care Consiliul Judeţean Dolj le va realiza în localitate. 

„Vă mulțumesc foarte mult pentru onoarea pe care mi-o faceți de a mă primi în mijlocul dumneavoastră într-o zi de sărbătoare pentru comuna Călărași, care azi își marchează ziua de naștere, dar și pentru toți românii care, tot azi, îi prăznuiesc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Suntem într-una dintre cele mai mari comune din județul Dolj, cu oameni harnici, calzi și ospitalieri. 

Am venit la dumneavoastră pentru a-mi arăta respectul pentru o comunitate importantă a județului Dolj, cu un primar, Vergică Șovăilă, de care mă simt foarte apropiat. Am sprijinit întotdeauna demersurile celor care conduc destinele acestei comune și vreau să spun că o bună parte din banii europeni care vin pe masterplanul de apă și canalizare, în valoare de 185 milioane euro, vor ajunge la Călărași, respectiv 42 milioane euro.

Sperăm ca în acest fel problema alimentării cu apă a comunei Călărași s-o rezolvăm, astfel încât și cea mai îndepărtată gospodărie să beneficieze de apă, fără să mai fie nevoie ca oamenii să străbată kilometri întregi pentru a o aduce de la nu știu ce cișmea. La acest masterplan de apă s-a muncit foarte mulți ani la Consiliul Județean Dolj, dar în următoarea perioadă vom începe să culegem și roadele odată cu demararea lucrărilor la sistemele de alimentare cu apă și canalizare.

Îmi este foarte drag să vin la dumneavoastră pentru că știu cât de mult munciți și știu de ce este nevoie și ce trebuie făcut în continuare în această comună. La ceas aniversar, doresc tuturor călăreșenilor un sincer «La mulți ani!», un an rodnic și cu multe împliniri”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, primarul comunei Călărași, Vergică Șovăilă, a spus: „Sărbătorim Ziua comunei Călărași, eveniment aflat la a noua ediție. Am plăcerea să anunț că la această manifestare importantă pentru călăreșeni se află un om care ne-a ajutat foarte mult de-a lungul timpului și pe care îl stimez foarte mult. Este un om la care am ținut și țin foarte mult – Ion Prioteasa. Domnul președinte, pe care toată lumea îl știe ca fiind de caracter, m-a ajutat atunci când am avut nevoie și am avut mereu o ușă deschisă la consiliul județean. Pentru tot ceea ce a făcut pentru Călărași și în special pentru județul Dolj, Consiliul Local și Primăria are plăcerea deosebită de a-i oferi președintelui CJ Dolj o plachetă omagială cu cea de-a 9 Ediție a «Zilei Călărașiului»”.

La evenimentul „Parada Portului Popular”, organizat în cadrul manifestărilor de Ziua comunei Călăraș, au participat peste 200 de elevi ai unor ansambluri populare și școli din localitățile: Turceni, Maglavit, Sărata, Călărași, Bechet, Mischii.




Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.