Craiova, aleasă ca gazdă pentru viitoarea reuniune trilaterală România-Bulgaria-Serbia

Craiova, aleasă ca gazdă pentru viitoarea reuniune trilaterală România-Bulgaria-Serbia

399
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Premierul Victor Ponta i-a invitat pe omologii săi din Bulgaria și Serbia, Plamen Oreșarski și Ivica Dacic, să se întâlnească în cursul acestui an la Craiova, oraș care se află la distanță egală de București, Sofia și Belgrad. România și Bulgaria au semnat vineri, 7 martie, la Ruse, o serie de acorduri de cooperare sectorială în domeniile dezvoltării regionale, agriculturii și dezvoltării rurale, apărării, tehnologiilor informaționale și comunicațiilor, precum şi cel al tineretului și sportului, după cum notează Agerpres, iar la final premierii celor două ţări au fost de acord să instituţionalizeze cooperarea la o întâlnire la Craiova.

După ședința comună a celor două guverne, premierul bulgar Plamen Oreșarski și-a exprimat acordul față de invitația omologului său român Victor Ponta ca România, Bulgaria și Serbia să-și instituționalizeze cooperarea la o întâlnire la Craiova, în cursul acestui an, la care să pună bazele unui grup regional după modelul celui de la Vișegrad.

Premierul român Victor Ponta a pledat și el pentru accelerarea cooperării bilaterale. Proiectele din energie, infrastructură, comunicații trebuie să treacă în faza de realizare, a spus Ponta după ședință.

Premierul român a explicat că municipiul Craiova a fost ales ca gazdă pentru viitoarea reuniune trilaterală România-Bulgaria-Serbia întrucât s-a ținut cont de așezarea lui geografică, la o distanță aproximativ egală de la București, Sofia și Belgrad. Un alt argument a fost acela că, în urmă cu 75 de ani, acolo a fost semnat un tratat între România și Bulgaria (Tratatul de la Craiova din anul 1940, cu privire la partea sudică a Dobrogei—n.r.). În opinia primului ministru român, reuniunea ce va fi organizată după 75 de ani la Craiova va fi o dovadă că România și Bulgaria se gândesc numai la viitor.

Sursă foto şi text: Agerpres

2 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   09-08-2009
  Mesaje
  382

  ba Ponta fii atent ca-mi pregatesc ouale clocite si rosiile stricate !))))

  happy new year !
 2. #2
  Spammer
  Data de inscriere
   15-11-2009
  Locatie
   bals
  Mesaje
  2513

  sa fie pace cu vecinii

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.