Craiova: Controale „Big Brother” la înălţime

Craiova: Controale „Big Brother” la înălţime

1.191
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Muncitorii din construcţii lucrează la înălţime cu sau fără centură şi cască de protecţie? La această întrebare au căutat un răspuns inspectorii de la ITM Dolj, care timp de cinci zile s-au plimbat prin Craiova pentru a observa dacă angajatorii din construcţii au grijă ca lucrătorii lor poartă echipamentele specifice.  Echipa „Big Brother” a Inspectoratului de Muncă Dolj a avut în dotare camere foto şi video pentru a-i surprinde pe muncitorii urcaţi pe schele fără cască, salopetă şi centură de siguranţă.

„Avem foarte multe evenimente nedorite în domeniul construcţiilor, prin urmare am luat hotărârea ca inspectorii de la Compartimentul Securitate şi Sănătate în Muncă să mergă prin oraş şi judeţ şi să fotografieze sau să filmeze muncitorii care nu lucrează echipaţi corespunzător. De ce cu camere foto şi video: pentru că cei mai mulţi dintre agenţii economici neagă faptul că angajaţii lor nu sunt asiguraţi în caz de accidente”, a precizat Cătălin Mohora, inspectorul-şef al ITM Dolj.

Astăzi s-a încheiat şi prima „rundă” de controale, aşadar s-au tras şi primele concluzii. Dintre cele 26 de puncte de lucru ale firmelor verificate de inspectori, 14 au primit sancţiuni contravenţionale „proporţionale cu gradul de risc constatat”. S-au dat 8 avertismente şi 10 amenzi în valoare de 85.000 de lei. Printre neconformităţile constatate s-a numărat şi lipsa documentelor privind controlul medical periodic. Mai exact, nu se ştia dacă muncitorii au sau nu rău de înălţime.

Controalele vor continua.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.