Craiova: Detaşamentul de apărare antiaeriană pleacă în misiune în Polonia

Craiova: Detaşamentul de apărare antiaeriană pleacă în misiune în Polonia

11.209
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Detaşamentului de apărare antiaeriană, de la Batalionul 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu” din Craiova, va fi dislocat timp de şase luni în Polonia. Detaşamentul, parte componentă a Grupului de luptă NATO condus de SUA, are misiunea de a asigura prezenţa înaintată şi consolidată în nord-estul Alianţei pentru descurajarea oricărei potenţiale agresiuni.

 

Detaşamentul de apărare antiaeriană, compus din 120 de militari din Forţele Terestre Române, are în dotare tunuri antiaeriene calibru 35 mm OERLIKON şi este constituit pe structura unei baterii din organica Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu” din Brigada 2 Infanterie „Rovine” de la Craiova.

 

Ca parte a contribuţiei României, pe componenta terestră, la iniţiativele asociate prezenţei aliate adaptate pe flancul estic decise la Summit-ul aliat de la Varşovia, Brigada 2 Infanterie „Rovine” constituie cadrul de operaţionalizare a Brigăzii Multinaţionale, afiliată Comandamentului Multinaţional de Divizie cu sediul în Bucureşti. Atingerea capacităţii operaţionale iniţiale a Brigăzii Multinaţionale a fost stabilită pentru aprilie 2017, iar cea finală la sfârşitul semestrului II/2018.

 

Cu ocazia plecării la sediul Batalionului din Bvd. ”Nicolae Romanescu”, nr. 221, Craiova, va fi organizată, miercuri, 15 martie, o ceremonie, începând cu ora 10.00, la care vor participa oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi familiile militarilor.

Sursa foto: Brigada 2 Infanterie ”Rovine”/Facebook



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.