Craiova: Fetele-pieton se tem de mașinile ieftine. Fotbaliștii, de niciunele! (VIDEO)

Craiova: Fetele-pieton se tem de mașinile ieftine. Fotbaliștii, de niciunele! (VIDEO)

21.245
17
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 4,33)

”Mă scuzați, nu am văzut că era roșu!”, ”Trecerea este prea departe”, ”Mă grăbeam să prind autobuzul” – sunt doar câteva dintre motivele pe care pietonii le-au invocat, astăzi, când agenții de la Rutieră au organizat o acțiune pe ”Calea București” din Craiova, pentru prevenirea accidentelor cauzate de traversările neregulamentare, și i-au întrebat pe cei surprinși pe ”picior greșit” de ce își pun viața în pericol? 

Ora 12.00. Calea București, zona Piața Centrală. Stațiile de autobuz și tramvai sunt ticsite de oameni. Un tramvai vine, altul pleacă. Unii călători urcă, alții coboară, împânzind peronul, după care se împrăștie în câteva secunde care încotro. Cei mai mulți aruncă o privire scurtă către intersecția plină cu mașini, pun piciorul pe carosabil și taie strada fără să stea pe gânduri. În depărtare, se mai văd răzleț siluete care aleargă pe mijlocul străzii ”ca să prindă tramvaiul” sau autobuzul, după caz. După ei, polițiștii de la Rutieră, care încearcă să-i împiedice să traverseze neregulamentar. Efectul este, culmea, contrar așteptărilor. Deși prinși cu musca pe căciulă, pietonii ”grăbiți” dau înainte și chiar se simt agasați de prezența agenților de circulație. Ba chiar îi apostrofează: ”Altă treabă nu aveți? Acum, ne luați și pe noi? Avem serviciu, ne grăbim”, îi reproșează polițistului un domn aflat în alergare în plină stradă. La așa replici, îți dai seama că, la noi, prezența unui om al legii în uniformă și activitatea lui de prevenție sunt ”pistol cu apă”. O doamnă se revoltă teribil că a fost luată la întrebări pentru că a traversat pe marcajul pietonal. Dar, omite să spună că semaforul era roșu pentru pietoni. ”Nu e vina mea că semafoarele nu sunt sincronizate. Celălalt era verde”, spune femeia arătând cu degetul către semaforul din capătul trecerii. ”Îmi cer scuze, nu am văzut că ăsta era roșu”, încearcă să se disculpe. Și, în secunda următoare, scuzele se transformă în acuze și în refuzul ei de a prezenta actul de identitate. Toate eforturile polițistului de a-i explica un aspect simplu, că putea sfârși lovită de o mașină, sunt spulberate cu agresivitate de doamna revoltată. Femeia este rugată să se deplaseze la mașina poliției pentru a fi identificată.

… Între timp, un alt tramvai oprește în stație. Toată mulțimea care coboară traversează strada exact prin direcția din care s-a dat jos din tramvai. Polițiștii fluieră, se agită și le fac semne disperate către trecerea de pietoni, care este la doar 10 metri de ei. Oamenii se uită ca la urs, se revoltă, strigă și îi ceartă pe polițiști că trecerea e îngustă, că nu au loc să stea pe peron, că e aglomerație și că, practic, este un abuz din partea oamenilor legii că-i obligă să traverseze pe trecere. Din nou, îți dai seama că educarea pietonilor e mai grea decât să dresezi o pisică răsfățată. Din grup se desprinde o pensionară, care vine glonț către polițiști să-și spună nemulțumirea, cum că peroanele sunt înguste și aluneci de pe ele în stradă. Subtil, în peisaj apare și o domnișoară care recunoaște că îi este teamă de mașini, dar… ”Nu de BMW-uri! Și nici de Mercedes-uri…”. (vezi video) La așa mărturisire, din nou, îți dai seama că… pisicile sunt pistol cu apă. Morala? Vă lăsăm să apreciați…

Ora 12.30. Calea București. Zona Universității. Părinți cu copiii de mână, bătrâni, adolescenți, tineri o zbughesc pe ambele sensuri de mers. Dovada că se întâmplă frecvent se vede și în potecuțele care s-au format în iarba verde de pe squar. Sunt atât de mulți cei care trec neregulamentar că polițiștii nu știu încotro să intervină mai repede. Înainte să închid camera și să mă despart de acțiunea de prevenție a Biroului Rutier Craiova, întorc privirea și văd două siluete atletice în mijlocul străzii. Doi sportivi alb-albaștri traversează în pas alergător printre mașini. (vezi video) ”Ăla e Briceag!”, spune un coleg, care-l recunoaște. Fotbalistul Briceag. Morala: Ce știre, cu titlu cinic, de prima pagină, ar fi putut ieși!… ”Briceag de la CSU Craiova, accidentat! Nu pe teren, ci de-o mașină…”. 

 

*** În primele 9 luni ale anului 2016, pe străzile din Craiova s-au produs 8 accidente rutiere grave, soldate, din nefericire, cu decesul a două persoane și rănirea gravă a altor 6 persoane.



17 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6132

    Cateva clarificari.
    1 la mana. Semafoarele alea de la universitate si alea de la piata centrala sunt nesincornizate. De multe ori la piata centrala oamenii se uita in fata si vad verde iar semaforul CEL ROSU ESTE IN PLM LA 5 METRI DE CAMPUL VIZUAL AL PIETONILOR DECI VINA ESTE A BURTOSILOR DE MILITIENI + ADMINISTRATORILOR DRUMULUI care au pus semafoarele alea asa aiurea.
    Multa lume se uita in fata ca doar nu te uiti in dreapta sau in stanga dupa semafoare. Vad verde dar verde este pe cealalta jumatate a strazii nu pe prima.
    2 Au pus statiile de tramvai ca o **** belita dupa intersectii dar trecerile de pietoni au ramas in spate. Corect ar fi fost sa mute trecerile IN FATA TRAMVAIULUI SAU IN PARTEA DIN FATA A SCUARULUI NU IN PLM IN SPATELE TRAMVAIULUI. Dupa universitate pe sensul spre Electro m-am trezit efectv cu pietoni in fata mea pe banda 2 cand au coborat din tramvai fiindca scuarul ala erau ingust facut de o firma de incompetenti.

    Au si pietonii vina lor ca unii trec ca oile dar vina nu este in totalitate a lor. ESTE SI VINA PRIMARIEI SI VINA ADMINISTRATORULUI DRUMULUI. MARCAJELE ALEA PE BENZI IN INTERSECTII DE NU STII DUPA CARE SA TE IEI CE NAIBA SUNT?? Sunt o gramada de indicatoare si semne care se bat cap in cap. NU mai zic de vopseaua pe asfalt care este data la batjocura si in intersectii continuitatile benzilor lipsesc cu desavarsire asadar politia ar trebui sa se ocupe de lucrurile cu adevarat interesante si sa lase marketingul si PR de doi lei ca doar prostii pun botul la el.

    Sa nu imi spuna militienii mie de treceri in Craiova ca in Craiova s-au mutat treceri de pietoni/indicatoare ca sa se scoata criminalii nevinovati.. Ei sunt scursurile societatii. Ei umbla in masinile personale cu geamuri fumurii de nici cu laserul nu vezi nimic si nu ii opreste nimeni in trafic sa ii intrebe de omolgare si vin si imi dau ei mie sfaturi pe unde sa traversez si cum sa traversez.

    Dragi gabori traversez fix pe unde vrea P.M..

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  2. #2

    Rafaeloo ai dat si aici cu bata in balta )

  3. #3

    da e penala reporterita o are pe caterimca ) . Dar daca incepea nebuna sa injure faceau astia documentar )

  4. #4
  5. #5

    oricum majoritatea accidentarilor pietonilor se produc la trecerile semnalizate, pentru ca acolo le dispare instinctul de supravietuire cand abuzeaza de trecerile de pietoni .

  6. #6
  7. #7
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    392

    Cum sa mai luam bani ? astia nu traverseaza toti pe trecere , lege cine nu traverseaza pe trecere amenda punem Garcile in boscheti sa vegheze si le dam amenzi bravo am rezolvat gata .

  8. #8
    De-al casei
    Data de inscriere
     16-03-2007
    Mesaje
    291
    Citat Mesaj initiat de koss®
    Cateva clarificari.
    Dragi gabori traversez fix pe unde vrea P.M..

    Cand o sa-ti rupa picioarele unul cu masina aminteste-ti sa mai spui replica asta si atunci!
    E doar o chestiune de timp!

  9. #9
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6133
    Citat Mesaj initiat de ro_audionutz
    Citat Mesaj initiat de koss®
    Cateva clarificari.
    Dragi gabori traversez fix pe unde vrea P.M..

    Cand o sa-ti rupa picioarele unul cu masina aminteste-ti sa mai spui replica asta si atunci!
    E doar o chestiune de timp!

    Viseaza, viseaza si iar viseaza. E bine sa visezi dar nu imbecilitati. Ai grija ce ii doresti altuia ca poate o sa ti se intample tie mai ales daca n-ai ingeru’ pazitor la tine si chiar nu ar fi ceva iesit din comun sa te schingiuie vreun reisar, care a luat de la gabori carnetu’ pe spaga, fix pe trecerea de pietoni.. asa ca..

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  10. #10

    Salut, eu sunt reporterița. N-am cazier. Cât despre fată, chiar are probleme?… Adică… e ceva să recunoști public că-ți plac BMW-urile. Acum, ce să faci, și sinceritatea e boală grea.

  11. #11

    Daniel Dag Replica ” se vede pe tine ca nu iti e frica” nu-mi aparține.

  12. #12

    Pai ramane cu placerea ca tot cu tramvaiu se plimba

  13. #13

    Buna inițiativă domnilor polițiștii ,cred că este prima dată când îi laud ptr.ca acolo se întâmplă mereu accidente si in special la semafoarele sincronizate dar sincer sunt foarte ciudate acele semafoare ,jumate verde jumate roșu cred că ar trebuii revizuit acest proiect cu acele semafoare zis inteligente ptr.ca sunt foarte mulți cetățenii zi de zi care încalcă aceste reguli de circulatie

  14. #14

    refugiu pt pietoni e mic!!! acolo e problema!!

  15. #15

    Ce nu prea comentează nimeni și nici milițieni nu vrea să observească ie că…nu prea există treceri către stațiile de tramvai!
    Alea nu pot fi numite treceri sigure, normale, sigure șamd către stații.
    Să ne gândim cum se pot strecura pietonii exact pe acel fir de trecere din colțul stației, la niște ore de vârf.
    De fapt, se poate spune că trecerile de pietoni sunt pe lângă stații, că au rata stația

  16. #16

    Lăsând astea la o parte, tu ai observat că nu există treceri către multe stații? Că te oprești la jumătatea străzii, iar apoi o iei așaaa, mai câș către colțul stației, atent fiind să ne te agațe vreun șofer neatent. După care țopăi fericit pe bordura respectivă.
    Asta numai în cazul în care nu e lume mai multă pe acolo.
    Eu nu am circulat niciodată cu ”noul tramvai”, dar văd oamenii cum se chinuie…Sau șoferii să evite.
    Mă bucur că nu au pus stațiile pe pod. E ceva!

  17. #17
    0-day Member
    Data de inscriere
     16-11-2014
    Mesaje
    0

    trebuie montate gardulete de protectie din fier… asa cum este pe Caracal ori la pasaje

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.