Craiova: Liceenii petrec o zi alături de angajații din companii și instituții

Craiova: Liceenii petrec o zi alături de angajații din companii și instituții

800
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Liceenii din Craiova petrec o zi în „umbra” angajaților din companii și instituții, la a XI-a ediție a programului internațional Job Shadow Day. Astfel, 70 de elevi de la clasele a XI-a și a XII-a din patru licee petrec o zi într-o companie sau instituție, în umbra unui angajat care are meseria dorită de elev,  pentru a se familiariza cu activitățile și responsabilitățile pe care le presupune meseria.

Programul internațional de orientare profesională Job Shadow Day® 2013, aflat la  a XI-a ediție este derulat de organizația Junior Achievement România cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de localități din toată țara. Programul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor a unei mai bune înțelegeri a profesiei pe care o doresc și a modului de funcționare a unei companii și ajută elevii să înțeleagă care sunt responsabilitățile și activitățile unui angajat din domeniul în care doresc tinerii să lucreze, prin accesul direct la locul de muncă al acestuia.

Experiența unei zile de lucru în “umbra” unui angajat poate să ofere elevilor răspunsuri mai clare la întrebările „Ce vreau să devin după ce termin şcoala?” sau „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. În același timp, și angajatorii pot afla mai multe despre așteptările tinerilor de la viitorul loc de muncă și despre nivelul de cunoștințe și abilități pe care le au viitorii angajați.

“În zilele de 1 şi 2 aprilie, 70 elevi de la liceele “George Bibescu” Craiova, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Şcoala Profesională Daneţi şi Colegiul Naţional “Gheorghe Chiţu” Craiova vor merge în shadowing la instituţii și companii din localitate”, precizează prof. Crina Codâia, coordinator zonal al proiectului.

Partenerii locali de anul acesta sunt: ARHI-DESIGN CRAIOVA Ziua de shadowing se încheie cu o ceremonie la care participă toți elevii și reprezentanții companiilor și instituțiilor participante în Job Shadow Day 2013.

“Cu câteva ore petrecute alături de un elev și cu mult suflet pus în activitățile din ziua respectivă, orice angajat, fie dintr-o companie privată sau instituție poate schimba destinul unui tânăr. Orice experiență la un loc de muncă însemnă o șansă în plus pentru un tânăr să îți aleagă o meserie știind ce responsabilități și ce pregătire presupune aceasta”, declară Daniela Staicu, Marketing & Communication Manager la Junior Achievement România.

Programul Job Shadow Day se adresează și elevilor din clasele 0-X, aceștia petrecând o zi de lucru la locul de muncă al unuia dintre părinți. În acest an, la program participă peste 19.000 de elevi (6-19 ani) din 200 orașe și localități.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.