Craiova: Ofiţer de poliţie şi avocat de la Baroul Dolj, reţinuţi pentru...

Craiova: Ofiţer de poliţie şi avocat de la Baroul Dolj, reţinuţi pentru luare de mită şi trafic de influenţă

601
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

Relu Căle (foto stânga), ofiţer de poliţie judiciară, cu gradul profesional de subcomisar în cadrul I.P.J. Dolj, este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de luare de mită. De asemenea, Mihai-Claudiu Pascu, avocat la Baroul Dolj, este urmărit penal de procurorii DNA, pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.  

Comisarul de poliție este acuzat că ar fi promis unei persoane că îl ajută într-un dosar penal. El a fost ridicat aseară de procurorii DNA, împreună cu avocatul, ambii dinCraiova.

Potrivit anchetatorilor, din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori a rezultat că, în ziua de 15 aprilie 2013, în calitate de avocat în cadrul Baroului Dolj, inculpatul Pascu Mihai Claudiu, la inițiativa lui Căle Relu, ofiţer de poliţie judiciară, a pretins unor denunțători suma de 15.000 lei, susținând că ar putea să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel încât să fie adoptată o soluţie favorabilă denunţătorilor, într-un dosar penal în care sunt cercetaţi.

La data de 16 aprilie 2013, inculpatul Pascu Mihai –Claudiu a primit de la denunţători, din totalul sumei pretinse, o primă tranşă în valoare de 5.000 lei din care a remis, în aceeași zi, inculpatului Căle Relu, ofițer în cadrul Poliţiei Municipiului Craiova suma de 1.000 euro pentru ca acesta din urmă să propună procurorului o soluţie favorabilă denunţătorilor, în dosarul în care aceștia sunt cercetați.

În seara aceleiași zile, de 16 aprilie 2013, inculpatul Pascu Mihai Claudiu a mai primit de la denunţători a doua tranşă în valoare de 5.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori se arată că iniţiativa angajării ca avocat a lui Pascu Mihai Claudiu în dosarul în care denunţătorii sunt cercetaţi pentru comiterea de infracțiuni, precum şi cea privind pretinderea de bani de la denunţători, a aparţinut inculpatului Căle Relu.

Inculpaţilor Pascu Mihai Claudiu și Căle Relu li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 17 aprilie 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul M.A.I – Direcția Generală Anticorupție.

“Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată într-un comunicat al DNA.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Oldtimer
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  1183

  se mai intampla…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.