Craiova: Un contingent militar polonez va fi dislocat la Brigada Multinațională

Craiova: Un contingent militar polonez va fi dislocat la Brigada Multinațională

8.876
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

O ceremonie prilejuită de transferul de autoritate al contingentului militar polonez din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”/Brigada Multinaţională Sud-Est Craiova, care va fi dislocat timp de aproximativ şase luni în România, va avea loc joi, 6 iulie, de la ora 09:00.

Contingentul militar polonez este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei consolidate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia. Polonia participă cu 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România si Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

La ceremonie vor participa oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai Comandamentului Operaţional al Forţelor Armate Poloneze şi ai administraţiei publice locale. 

Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate întărite pe flancul de estic al Alianței (tailored Forward Presence).

Fotografie simbol



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     21-06-2017
    Mesaje
    5

    Soldatii polonezi au venit de acum doua saptamani, dar nu au vrut sa fie mediatizat evenimentul cu sosirea lor, si nu au vrut sa cheme presa.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.