Craiovenii, invitaţi să descopere tainele artei actorului de film la un atelier...

Craiovenii, invitaţi să descopere tainele artei actorului de film la un atelier de creație intensiv

4.702
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În contextul unei pieţe a muncii în continuă dezvoltare, cu o cerere mare din parte producătorilor din industria cinematografică, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” oferă un atelier de creaţie artistică în domeniul artei cinematografice – o iniţiativă cultural-educaţională unică la nivel local, care vizează publicul larg, indiferent de vârstă, sex sau formarea educaţională sau profesională.

Cetăţenii Craiovei sunt invitaţi să descopere tainele artei actorului de film prin intermediul unui atelier de creație intensiv, în care metodele teoretice dezvoltate de-a lungul anilor de studiu, de profesori recunoscuţi la nivel mondial, cum ar fi Ivana Chubbuck, Michael Cehov sau Lee Straseberg, vor fi aplicate de specialişti din domeniul cinematografic în cadrul unor exerciţii practice, care vor spori mijloacele de expresie artistică ale participanţilor, ca divertisment cultural recreativ.

Proiectul îşi doreşte să faciliteze întâlnirea participanţilor cu profesori de specialitate din domeniul cinematografiei, cu regizori de film şi actori consacraţi ai ţării, susținând educația permanentă, dar şi petrecerea timpului liber într-un mod educativ.

Atelierul se va desfăşura timp de 2 săptămâni, la sediul Casei de Cultură, Sala Medievală, în perioada 5 – 17 martie 2018, câte 7 ore/zi, cuprinzând atât întâlniri teoretice, în timpul cărora se vor dobândi cunoştinţe de bază din domeniul cinematografiei şi al lucrului pe platoul de filmare, cât şi întâlniri practice, care vor cuprinde filmările propriu-zise pentru realizarea unui produs cultural cinematografic.

Acest demers va avea ca finalitate realizarea unui material audio-video, operă de creaţie artistică, având ca protagonişti participanţii la cursuri. Produsul final va fi reprezentat în faţa publicului larg, oferind astfel feed-back-ul necesar elaborării unor noi proiecte culturale.

Acest produs cultural se va alătura celorlalte proiecte ale Casei de Cultură, concretizând efortul creativ al Instituţiei de a se impune pe piaţa culturală prin viziuni noi, atractive, care să  sporească numărul de beneficiari şi care să atragă un capital de imagine necesar promovării şi creşterii vizibilităţii în contextul turismului cultural.

Mai multe detalii pe site-ul Casei de Cultură, www.tradem.ro, secțiunea anunțuri.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.