Dăbuleni: Furnizarea apei potabile a fost restricționată

Dăbuleni: Furnizarea apei potabile a fost restricționată

2.998
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Locuitorii din orașul Dăbuleni primesc de trei zile apă potabilă cu ”porția”, întrucât consumul a crescut considerabil din cauza utilizării apei din rețea la irigarea grădinilor. Reprezentanții Companiei de Apă Oltenia (CAO) spun că sunt nevoiți să restricționeze furnizarea apei.

Din cauza cresterii consumului, CAO a limitat cantitatea de apă potabilă, între orele 10.00 – 19.00 și 23.00 – 06.00. Oamenii preferă și obișnuiesc să-și ude zarzavaturile cu apa din rețea, decât să folosească puțurile dotate cu pompe electrice, din cauza costurilor. În consecință, în fiecare vară presiunea la robinete scade aproape de tot.

Compania face apel către locuitorii din Dăbuleni să utilizeze apa potabilă furnizată numai pentru nevoi casnice, astfel încât să poată fi posibilă reluarea furnizării în regim continuu”, se arată într-un comunicat al CAO.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     01-01-2015
    Mesaje
    232

    Lucrul asta se intampla de la inceput si problema nu este la consumatori, ci la sursa de apa. In fiecare vara este la fel. Nu stiu ce calcule s-au facut la proiectarea sistemului de alimentare cu apa, dar este cert ca debitul sursei este sub nevoile de consum ale locuitorilor. In toate localitatile se uda cu apa din retea, vara. Dar asta nu inseamna ca exista peste tot restrictii de furnizare a apei. O mare bataie de joc! Pentru ce motiv s-ar racorda cineva la reteaua de apa „potabila” (numai potabila nu e) intr-o localitate in care toata lumea are fantana in curte, decat acela de a se folosi de aceasta apa din retea atunci cand are nevoie, cand ii „crapa buza”, si in plus sa o faca la un pret convenabil? „Compania face apel la locuitorii din Dabuleni” sa-i scuze pentru faptul ca sunt niste incapabili.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.