De la 1 iulie, Şcoala de vară “Bios Art în vacanţă” îşi...

De la 1 iulie, Şcoala de vară “Bios Art în vacanţă” îşi deschide porţile

1.155
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Iţi doreşti să cunoşti plantele şi animalele mai bine? Vrei sa dobândeşti informaţii noi de la specialiştii Secţiei de Ştiintele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova? Vrei să modelezi în lut animalele preferate? Sau să realizezi imagini decorative din mozaic, linoleum, quilling? Ei bine, ai găsit locul potrivit – “Bios Art în vacanţă”!

Luni, 1 iulie 2013, la ora 14.30, în Sala de conferinţe a Secţiei de Ştiintele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, va avea loc deschiderea oficială a Şcolii de vară “Bios Art în vacanţă”.

Proiectul se va desfăşura în perioada 2 iulie – 12 septembrie 2013, unele module având ca şi “ambasadori ai Naturii” specialiştii secţiei (dr. Cornelia Chimişliu, dr. Aurelian Popescu, dr. Mirela Ridiche, dr. Olivia Cioboiu, drd. Claudia Goga) care vor furniza informaţii inedite şi vor prezenta materiale multimedia. La segmentele creative din cadrul modulelor vor participa şi ceilalţi angajaţi ai secţiei (Aneta Vişan, Lavinia Bălă, Emilia Constantinescu, Mariana Răducanu, Mirela Preduţ). Proiectul este iniţiat şi coordonat de drd. Lila Gima.

“Copii” de toate vârstele îşi vor petrece timpul liber în mod plăcut, inspirativ, creativ, în această perioadă, în cadrul a 5 ateliere (atelier de modelaj în lut, atelier de mozaic, atelier de decoupage şi quilling, atelier de origami, atelier de linogravură).
Fiecare atelier are câte 5 module fiecare-n parte.
Tot cu această ocazie va avea loc şi un workshop de prezentare a tehnicilor care se vor parcurge în cadrul modulelor.
Desigur, există şi posibilitatea de a se personaliza atelierele, adică participanţii pot veni cu o idee proprie, iar echipa noastră să o realizeze.

Calendarul atelierelor:

Nr. crt. Denumire atelier Perioada desfăşurării
1 atelier de modelaj în lut 2 iulie – 30 iulie (marţi)
2 atelier de decoupage şi quilling 4 iulie – 8 august (joi)
3 atelier de linogravură 24 iulie – 28 august (miercuri)
4 atelier de mozaic 6 august – 3 septembrie (marţi)
5 atelier de origami 15 august – 12 septembrie (joi)

Pentru fiecare atelier în parte se va organiza câte o expoziţie la care vor participa toţi cursanţii, vizitatorii muzeului votând cele mai inedite lucrări. Aceste lucrări vor fi premiate şi cuprinse într-o nouă expoziţie colectivă ce se va itinera. Desigur, există şi posibilitatea de a se personaliza atelierele, adică participanţii pot veni cu o idee proprie, iar echipa noastră să o realizeze. Modulele nu se mai reiau.
Proiectul se bucură de sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.