Dezastru în curtea Liceului „Bibescu” (Galerie foto)

Dezastru în curtea Liceului „Bibescu” (Galerie foto)

2.928
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Curtea Liceul Tehnologic “George Bibescu” Craiova arată dezastruos din cauza stopării programului național privind construirea unor campusuri școlare. Reprezentanții unităţii de învăţământ speră în continuare în realizarea acestui proiect. În perioada 2007-2008, județul Dolj a fost înscris într-un program național privind construirea unor campusuri școlare pentru liceeni. La acea vreme au început lucrările la 162 de unități de acest gen, din întreaga țară. Din regiunea Olteniei s-a stabilit că patru licee vor beneficia de această oportunitate, Liceul Tehnologic “George Bibescu” Craiova, Colegiul Tehnic de Arte și Meserii “Constantin Brâncuși“ Craiova, Liceul Teoretic Bechet și Liceul Tehnologic “Ștefan Anghel“ Băilești.  Liceul „Bibescu” a fost cuprins în proiectul de reabilitare a Școlilor de Arte și Meserii, propus de  Ministerul Educației și Cercetării, iar lucrările au demarat în anul 2007, urmând ca mai târziu ele să fie întrerupte din lipsa fondurilor.  Urmările acestei întreruperi se reflectă în ziua de azi, imediat ce te apropii de curtea liceului Bibescu.

Hop după hop

Reprezentanții liceului au avut multe dificultăți în ceea ce privește proiectarea și execuția lucrărilor la acest obiectiv. Fostul proprietar a revendicat 300 de metri pătrați dn terenul școlii, el fiind răscumpărat în cele din urmă de PrimăriaCraiova. Atunci când săpăturile au început,

muncitorii au dat peste conducta de apă potabilă a cartierului Craiovița Nouă, fapt care a dus la încetinirea lucrărilor, până când conducta a putut fi deviată.

Comptetiţii de tradiţie

Începând cu anul 2009 nu s-a mai primit nicun ban din bugetul alocat construirii noului campus.  Principala problemă a întreruperii proiectului este că baza sportivă a liceului Bibescu a fost distrusă. Locuitori ai cartierului Craiovița Nouă veneau aici să își organizeze competiții sportive, secția 5 de Poliție aducea  în fiecare an echipele de fotbal ale școlilor generale din apropiere pentru activități sportive, gen meciuri de fotbal si volei. În fiecare an la acest liceu are loc un meci de fotbal, elevi versus profesori, devenit tradiție.

Numărul elevilor, în scădere

Curtea școlii arată astăzi foarte urât, directorul Petre Cauc afirmă că “imaginea liceului a avut mult de suferit de pe urma sistării lucrărilor la campusul pe care ni-l doream cu atâta ardoare”. Ca și elev, când vezi curtea asta dărăpănată, nu îți mai vine să intri”, spune acesta. Chiar din anul 2009 a început să scadă cantitativ și calitativ numărul elevilor care se îndreptau către liceul “George Bibescu“. Anul trecut a fost înaintat un memoriu către municipalitate.

“Cred cu tăria că această lucrare se va realiza la un moment dat”

“Am primit, spun eu, un răspuns destul de pozitiv din partea primarului Lia Olguța Vasilescu, care ne-a spus că suntem în atenția primăriei și cum se va ivi vreo ocazie vom putea reîncepe lucrările. A fost primul răspuns bun după atâția ani în care curtea noastră a ajuns să arate foarte urât. Acest răspuns din partea oficialităților m-a uns la inimă. Ceea ce am dorit să facem prin construirea acestui campus a fost să ne ridicăm la standardele actuale, la cele europene. Sper în continuare că vom putea fi ajutați să terminăm ceea ce am început. Vreau să cred cu tăria că această lucrare se va realiza la un moment dat ”, a adăugat Petre Cauc,  directorul Liceului Tehnologic “George Bibescu”

Proiectul se lasă aşteptat

În anul 2012, secretarul Ministerului Educației și Cercetării, Stelian Fedorca, declara că și-a propus să finalizeze proiectul pentru construirea campusurilor școlare, care a început în perioada 2007-2008, și care a fost interupt după câțiva ani. “Este un program foarte important pentru că a fost gândit astfel încât toate regiunile Olteniei să fie cuprinse pentru a putea pregăti elevii ca la momentul terminării școlii să aibă locuri de muncă asigurate. Doresc să finalizez acest proiect pentru că este în favoarea noastră, a tuturor, fie ca profesor, fie ca părinți, avem și noi copii, am și eu un băiat în clasa a opta și în loc să-l duc la o școală profesională în Germania, prefer să-l țin în România. Doresc ca până la finalul anului 2013 acest proiect să fie finalizat”, declara la vremea respectivă Fedorca. Iată că am ajuns în 2014 și nici gând de finalizarea acestor proiecte.

Renovări de la A la Z

Lista de investiții aprobată pentru liceul “George Bibescu” cuprindea reabilitarea clădirilor exitente (termorizolații, fațade, modernizarea sălii de sport și a spațiilor de învățământ), precum și construcții noi, care se refereau la un internat cu 100 de locuri de cazare, cantină cu 100 de locuri, club/sală de conferințe, ateliere școlare, garsoniere pentru cadrele didactice dar și o bază sportivă în aer liber cu instalație de nocturnă.



4 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-12-2006
    Mesaje
    609

    sa fim seriosi….nici in 1999-2003 nu arata bine curtea liceului…

    | golf-club.ro || flickr|
  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    99

    elevii sa puna mana pe carte si sa invete macar sa scrie si sa citeasca, sa lase fotbalul pe maidan. ca sunt catastrofe si la invatat si la sport.

  3. #3
    Rocker
    Data de inscriere
     10-05-2010
    Locatie
     St. Mesmin
    Mesaje
    1056

    Un director de doi bani. Se plange ca are curtea liceului darapanata! Are dreptate: ar trebui sa vina presedintele, primul-ministru, primarul si intreg parlamentul sa-i faca curatenie in curte. Nu este in stare sa gestioneze si sa pastreze in buna functionare intreg liceul, atunci sa lase locul altuia.

    Proiecte, stim, sunt mullte. Si se finanteaza, in special, pe criterii politice. Dar pana sa capate finantare, e bine sa pastreze liceul in bune conditii. Nu de alta, dar apoi in loc de campus scolar o sa foloseasca banii la maturat curtea scolii.

    Si mai mult decat atat vad ca un secretar de stat in ministerul invatamantului promoveaza invatamantul german in detrimentul celui romanesc. Un astfel de individ nu poate fi nici macar femeie de serviciu intr-o institutie de invatamant din Romania. Sunt curios la ce liceu studiaza juniorul Fedorca. Parerea mea. Subiectiva, evident…

    "Nu A®nA£elegi un lucru pe deplin decA¢t dacAƒ poA£i sAƒ i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
  4. #4
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2377

    pacat.omul sfinteste locul.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.