Din septembrie, copiii vor începe școala la 6 ani

Din septembrie, copiii vor începe școala la 6 ani

1.132
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pentru copiii carea au împlinit șase ani la 31 august clasa pregătitoare devine obligatorie, încpând cu anul școlar 2012-2013. Cei mici nu vor primi note sau calificative. Mulți dintre părinți dar și dascăli sunt nemulțumiți pentru că nimeni nu le-a explicat cum vor funcționa clasele pregătitoare.

Învățătorii vor trebui să meargă din ușă în ușă să facă recensământul viitorilor elevi. Până la începerea noului an școlar. Reprezentanții Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, au criticat în termeni duri această inițiativă.
Părinţii îşi pot înscrie copiii în clasa întâi doar dacă micuţii au frecventat grupa mare de la grădiniţă sau dacă primesc acceptul unei comisii de experţi. La clasa pregătitoare, copiii vor avea un program de 20 de ore pe săptămână, vor învăţa jucându-se şi nu vor primi calificative sau note. Noul program nu pare a fi nici pe placul Asociaţiilor de Părinţi.
Înscrierile la clasa pregătitoare vor avea loc în perioada 5 – 16 martie pentru copiii ai căror părinţi optează pentru unitatea de învăţământ din apropierea domiciliului şi în perioada 20 – 27 martie pentru cei care optează pentru altă şcoală decât cea de circumscripţie.

Sursa: http://ponturidespre.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     28-01-2009
    Mesaje
    900

    Poza aceea parca e cu copii din Afganistan.

    ZERO TOLERANTA PENTRU STATUL CRIMINAL

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.