Discuţii la Primărie. Viceprimarul Cristina Calangiu vs presa locală

Discuţii la Primărie. Viceprimarul Cristina Calangiu vs presa locală

422
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 2,33)

Reacţii puternice la Primărie. Potrivit unui articol apărut în presa locală, Mircea Diaconescu, arhitectul-şef al Craiovei, a demisionat astăzi, 6 august a.c., din cauza unei presiuni constante din partea viceprimarului Cristina Calangiu, care, aşa cum apare în articolul respectiv, doreşte să aibă control asupra avizărilor, al autorizării în construcţii şi al terenurilor. Arhitectul a declarat oficial că demisioneză din motive de sănătate.

Replica viceprimarului Cristiana Calangiu nu a întârziat să apară: ,,Au existat mai multe discuţii cu domnul arhitect care avea o manieră mai personală de a soluţiona anumite probleme din Primărie, o manieră care nu era nici pe departe în comformitate cu viziunea pe care o am eu şi pe care o are în aceeaşi măsură şi doamna primar, despre cum trebuie să funcţioneze lucrurile în Primărie.”, a declarat viceprimarul.

În urma acestor afirmaţii presa a cerut explicaţii mai concrete şi eventual documente care să ateste că practicile arhitectului Mircea Diaconescu sunt de un alt fel de natură.

,,Primul conflict a fost vis-a-vis de semaforizarea şi de sensul giratoriu de la Ford. Am avut atunci o discuţie din care nu am înţeles absolut nimic, deşi a durat destul de mult şi sunt sigură că am pus toate întrebările necesare pentru a mă lămuri. A fost şi astăzi o discuţie în contradictoriu referitoare la studiul de fezabilitate care trebuie făcut în vederea începerii lucrărilor pentru adăpostul de câini.”

La popa la poartă…

Interesant este modul în care s-a ajuns la discuţia în contradictoriu despre care vorbeşte viceprimarul Craiovei, Cristina Calangiu, şi aceasta explică:

,,Întâmplător am fost avertizată că domnul arhitect poartă o discuţie cu unul dintre participanţii la această procedură de achiziţie şi mai discută despre oferta dânsului, fiind vorba despre oferta cu preţul cel mai mare. Consider personal că acest lucru nu este legal, că nu se discută cu diferiţi potenţiali furnizori înainte să se facă comunicările.”

După mai multe discuţii cu anumiţi reprezentanţi ai presei locale, viceprimarul a încheiat prin a spune: ,,Nu vreau să fac nicio acuzaţie ci vreau să dezfiinţez o practică care pare să existe aici. Atâta timp cât un furnizor vine cu oferta cea mai mare pierde. Poate să fie şi cel mai bun prieten şi al primăriţei şi al meu şi al lui Dumnezeu! Şi nici nu ştiu de unde ştia domnul acela unde să vină, cum a ales persoana cu care să stea de vorbă, acestea sunt întrebări la care eu personal nici nu cred că sunt abilitată şi nu am nici măcar dorinţa de a găsi răspunsurile.”

Claudia Răciulă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.