Distribuitori de cocaină şi canabis, prinşi de autorităţi

Distribuitori de cocaină şi canabis, prinşi de autorităţi

927
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un cetăţean român a fost prins în flagrant în timp ce primea un colet cu canabis şi cocaină de către Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (I.T.P.F.) Giurgiu – STPF Dolj, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova. Suspectul a fost surprins în momentul în care primea un colet expediat din Spania ce conţinea aproximativ 400 g de canabis.

Acţiunea s-a desfăşurat cu suportul informativ al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.) în colaborare cu ofiţeri din cadrul BCCO Craiova şi Serviciului de Operaţiuni Speciale.

Poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj (S.T.P.F.), împreună cu ofiţeri din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ, lucrători din cadrul BCCO Craiova şi Biroul Flagrant din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale, au executat la data de 31.03.2013, o acţiune de prindere în flagrant a unei persoane suspecte de trafic de droguri.
Astfel, în baza unor informaţii furnizate de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.), a unui complex de acţiuni informativ – operative şi de cercetare penală desfăşurate de ofiţerul delegat din cadrul STPF Dolj, a fost depistat M.F., în vârstă de 22 ani, în timp ce primea un colet expediat din Spania, prin intermediul unei firme de transport.
La controlul coletului, s-a constatat că acesta conţinea cantitatea de aproximativ 400 g substanţă vegetală, ce părea a fi canabis şi 1 g substanţă albă ce părea a fi cocaină.
În continuarea cercetărilor, în data de 01.04.a.c., au fost efectuate un număr de 5 percheziţii la domiciliile altor suspecţi, în localităţile Calafat, Moţăţei şi Craiova, în urma cărora au fost ridicate alte 115 g canabis, 9 plante din specia canabis şi suma de 2500 lei.
Totodată, au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri, un număr de 6 persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 ani, toate domiciliate pe raza judeţului Dolj.
Două dintre acestea, F. Andrei, în vârstă de 22 ani şi S. Gabriel, de 28 ani, au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore, după care au fost prezentate instanţei, care a decis arestarea lor pentru 29 de zile.
În urma analizelor de laborator s-a stabilit că substanţele ridicate fac parte din categoria drogurilor de risc – 600 g canabis, respectiv mare risc – 1 g cocaină.
Pe numele cetăţeanului care a primit coletul şi pe numele a altor două persoane implicate în activitatea infracţională au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc fără drept.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.