Doar un nou-născut părăsit în maternitate, în primul semestru

Doar un nou-născut părăsit în maternitate, în primul semestru

269
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Olt, a fost prezentat raportul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt cu privire la îndeplinirea planului naţional de acţiune privind prevenirea abandonului copilului de către familie. Astfel, în document se precizează că DGASPC are desemnaţi asistenţi sociali care să asigure legătura cu unităţile medicale, care au în structură secţii de nou-născuţi şi pediatrie, cu obligaţia de a monitoriza şi controla activităţile privind respectarea drepturilor copilului la stabilirea şi păstrarea identităţii.

„În semestrul I 2012, la nivelul DGASPC Olt, am avut un caz de copil părăsit în unităţile sanitare din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Copilul a fost dat în plasament la asistent maternal profesionist, părinţii exprimându-şi acordul în acest sens. Precizăm că nu există cazuri de copii pentru care nu s-a stabilit identitatea sau gravide în risc social”, se arată în documentul supus atenţiei legislativului judeţean.Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.