Dolj: 10.000 de puieţi forestieri de cer vor fi planți la Grecești

Dolj: 10.000 de puieţi forestieri de cer vor fi planți la Grecești

10,369
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 650 de voluntari s-au înscris pentru a planta 10.000 de puieţi forestieri de cer, pe o suprafață nouă, de 2 hectare, la Grecești, în Dolj. Voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secțiunea Green Endorsement).  

Ne întoarcem la Grecești pentru a planta cerul în pământ, în așteptarea copăcelului care se va ridica mai apoi la cer, fixând, în același timp, pământul. Acolo unde greșelile trecutului  au provocat atâtea calamități prezentului, faptele bune ale prezentului vor garanta o lume ocrotită de natură și nu una pierdută în deșert viitorului. Plantăm pe un teren cu risc mare de alunecare. Solul se va fixa și se vor forma perdele de protecție. În timp, pădurile vor redeveni păduri, iar oamenii…oameni, cu lecția propriilor pierderi, din propriile greșeli, învățată. Să “plantăm fapte bune în România” nu mai reprezintă o datorie sau o necesitate, ci devine o înțelegere corectă a lumii în care trăim, în care o șansă pentru natură este, de fapt, o șansă pentru noi înșine!”, declară Marlena Melinescu, coordonator local Dolj.

Acţiunea din 18 noiembrie este realizată cu sprijinul Ministerului Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Sprijină, de asemenea, inițiativa Dedeman, JYSK, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier și Coca Cola HBC.

Organizatorii locali sunt: Asociația CREȘTINI și Consiliul Local Grecești. Partenerii locali ai acţiunii sunt: Palatul Copiilor Craiova, Gruparea Jandarmi Mobilă „Frații Buzești”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Dragășani, Școala Postliceală sanitară SAN-ECO-MED Craiova, Eco Școli și Eco Grădinițe din Dolj: Școala Gimnazială Coșoveni, Școala Gimnazială “Nicolae Romanescu”, Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială “Sf. Dumitru”, Grădinița “Floarea Albastră“, Grădinița “Dumbrava Minunată”, Grădinița “Nicolae Romanescu”, Grădinița “Elena Farago”, Școala Specială “Sf. Vasile”, companii și voluntari independenți. Sponsorul local al evenimentului este Cinema INSPIRE Craiova.

Echipa organizatorică va anunța orice modificare a programului care poate apărea în funcție de condițiile meteorologice. 

Sursa foto: plantamfaptebune.ro

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.