Dolj: 28 de angajatori din domeniul construcțiilor au fost verificați de ITM

Dolj: 28 de angajatori din domeniul construcțiilor au fost verificați de ITM

5,986
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectorii de muncă au desfășurat controale, în perioada 9-13 mai 2017, cu ocazia unei Campanii naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă. Acțiunile de control au vizat 28 de angajatori doljeni din domeniul construcțiilor.

Cu ocazia verificărilor, au fost depistate 14 deficiențe pentru care inspectorii au dispus măsuri de remediere, 4 dintre angajatorii verificați fiind sancționați contravențional cu trei amenzi în valoare de 26.500 lei și un avertisment. Conform precizărilor reprezentanților ITM Dolj, una dintre amenzi, în valoare de 20.000 lei, a fost aplicată unui angajator pentru utilizarea muncii la negru, întrucât două persoane munceau fără forme legale de angajare. O amendă în valoare de 5.000 lei a fost dată pentru nerespectarea termenelor de transmitere a contractelor individuale de muncă și modificărilor aduse acestora în aplicația Revisal; o alta, în valoare de 1.500 lei, pentru neevidențierea corectă a timpului de muncă prestat de salariați, iar avertismentul a fost dat pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal.

Pe de altă parte, Inspectorii de muncă responsabili de partea cu sănătatea și securitatea în uncă au efectuat acțiuni de control la 27 de angajatori doljeni din domeniul construcțiilor. Aceștia au constatat 32 de deficiențe pentru care au dispus măsuri de remediere, pentru 20 dintre angajatorii verificați. În total, inspectorii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care patru amenzi în valoare de 22.000 lei și 19 avertismente.

Fotografie simbol

1 COMENTARIU

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   01-01-2015
  Mesaje
  232

  Pai si nu ne spuneti si noua despre care angajatori este vorba? Ce rost are stirea sub forma asta? Sau nu v-au spus aia de la ITM?

  uameni e prosti

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.