Dolj: Deratizare pentru combaterea dăunătorilor care pot destabiliza digurile şi lucrările de...

Dolj: Deratizare pentru combaterea dăunătorilor care pot destabiliza digurile şi lucrările de pe Jiu

594
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În urma inundațiilor din luna aprilie 2013 Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a verificat starea digurilor de pe râul Jiu și a constatat că este necesară  efectuarea lucrării de “Deratizare pentru combaterea dăunatorilor în scopul asigurării funcționarii digurilor și lucrărilor hidrotehnice de pe râul Jiu în condiții de siguranță“. În acest sens, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a efectuat, până în prezent, lucrarea de combatere a dăunatorilor pe o suprafață de 118 Ha. Lucrarea a fost făcută la digurile din administrare ale Râului Jiu, pe tronsonul Filiași – Țuglui, ambele maluri.

Trebuie subliniat faptul că Sistemul de Gospodărire al Apelor Dolj, căruia îi revine sarcina de întreținere a cursurilor de apă codificate în extravilanul localităților și de realizare, pe intravilanul localităților, a lucrărilor hidrotehnice de apărare împotriva inundațiilor, de asemenea pe cursurile de apă codificate, programează anual acțiuni de salubrizare a râurilor și pârâurilor din județul Dolj.

Întreținerea cursurilor de apă, inclusiv a văilor și a torenților are o importanță deosebită, reprezentând o măsura preventivă de apărare împotriva inundațiilor, constituind în același timp un obiectiv care trebuie să fie în permanență și în mod constant atât în atenția Apelor Române, cât și a factorilor responsabili de la nivel local.

“De o foarte mare importanță este întreținerea albiilor râurilor, a văilor și torenților în special pe zonele de intravilan, în scopul asigurării capacității acestora de preluare a apelor scurse de pe versanți și de tranzitare a debitelor formate în perioadele cu precipitații de mare intensitate. Acestea se realizează prin lucrări de amenajare a albiei, prin decolmatări, prin defrișări de vegetație arborescentă, tufișuri, curățiri de buruieni, eliminări de blocaje, asigurarea secțiunilor de scurgere la poduri și podețe și prin lucrări de salubrizare a albiilor și malurilor, văilor și torenților”, explică directorul S.G.A Dolj, Florinel Stancu.

Pentru activitatea de exploatare Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj are programat pentru acest an un numar de 3000 manevre (ridicarea si coborârea stavilelor pentru menținerea debitului din lacul de acumulare) la stavilele Prizei Ișalnița, activități de înregistrare și transmitere date la acumulări și foraje, supravegherea lucrărilor hidrotehnice prin observații vizuale, participarea la acțiuni operative de apărare împotriva inundațiilor, intervenții la poluările accidentale la cele  nouă (9) formații din cadrul Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj. 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.