Dolj: O profesoară de română obligă elevii să care o mătură în...

Dolj: O profesoară de română obligă elevii să care o mătură în spate (Video/Foto)

35.156
41
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 3,40)

Un elev din Argetoaia a cărat, pe spate, vreme de aproape un an, mătura din clasă, ca urmare a unei pedepse venite din partea dirigintei, profesoară de Limba Română la Școala Profesională „Constantin Argetoianu“ din satul Salcia, comuna Argetoaia. De altfel, din spusele elevilor și ale părinților, cadrul didactiv îi jignește frecvent și îi tratează foarte prost. profesori argetoaia

 

Părinții au aflat de metodele dirigintei abia ieri, la începerea anului școlar, și au venit să-i ceară socoteală. „Un an a purtat mătura după el. Doamna profesoară Raluca Miereanu l-a ameninţat că o să îi scadă media la purtare. Băiatul meu, de frică, a mers cu mătura pe spate de la şcoală până acasă şi înapoi. Când nu l-am mai lăsat, au apărut şi probleme. La sfârşitul anului, am aflat că are media 7 la purtare, însă eu, ca părinte, nu am fost niciodată informată că băiatul meu ar avea un comportament neadecvat la şcoală. Nu este normal aşa ceva, iar eu am decis să nu mai las copilul să meargă la cursuri până nu vor fi luate măsuri împotriva dascălului“, a spus Marinela Troacă, mama unui elev de clasa a-VII-a. parinti nemultumiti

 

Profesoara Raluca Mireanu a recunoscut că l-a pus pe băiat să care timp de un an o mătură de la școală acasă și invers. Ea spune că a decis asta fiindcă din școală s-ar fura măturile și că nu i se pare nimic ieșit din comun.

 

Alți copii au povestit că profesoara se folosește de aspectul lor fizic pentru a-i jigni. ”Mi-a spus că sunt cât un butoi şi nu mă gândesc decât la mâncare“, a spus un elev. „Am auzit că îmi jignea tot timpul băiatul, dar el de frică nu mi-a spus nimic. Nu e normal aşa ceva. Eu nu vreau să îl mai las la cursuri. E păcat că e în clasa a-VII-a şi are are mult de învăţat şi o să îi fie greu să recupereze materia, dar asta este situaţia“, a declarat Ion Popescu, tatăl unui elev. scoala salcia argetoaia

 

Părinţii au depus plângere penală împotriva profesoarei de Limba Română şi cer conducerii şcolii sa demareze o anchetă. „În situaţia în care o să se confirme că un cadru didactic a avut o atitudine necorespunzătoare sau a săvârşit o abatare disciplinară la nivelul unităţii de învăţământ o să se constituie o comisie de disciplina care va cercetata fapta şi va propune sancţiunile conform regelementărilor legale. Consilul de administraţie trebuie să ia o decizie cu privire la sancţionarea cadrului didactic care a săvârşit abaterea“, a precizat Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general ISJ Dolj.



41 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    Nu stiu de ce va minunati atat ,pana prin 2010 era normal sa te bata profesorii la scoala . Mai sunt inca multe bestii cu probleme psihice care nu au iesit la pensie .

  3. #3
  4. #4
  5. #5

    Dacă era fata..o înțelegeam.

  6. #6

    Stiti….hai sa ne mai uităm si la copiii nostri…Nu au nici măcar cei 7 ani de acasa,iar un profesor e tot timpul acuzat. E posibil sa aibă dreptate copiii dar….ma miră. Vad comportamentul lor pe drum,si nu ma mai miră nimic

  7. #7
  8. #8

    Tratamentele umilitoare nu au ce cauta in scoli. Mergem la scoala sa invatam nu sa fim invatati cu forta

  9. #9

    Fara suparare, dar despre obrazniciile copiilor, nu vorbeste nimeni? Profesorii nu sunt nici bestii si nici nu au probleme psihice, au doar elevi care n-au 7 ani. Asa e, probabil aveti dreptate merg la sase ani la scoala.

  10. #10

    Pai cine pe cine educa ,profesorul pe elev sau elevul pe profesor ?
    Dumneata asa faci ,iti bati copilul ca nu esti in stare sa il educi ?

  11. #11

    Cosmin Alc Domnule eu nu mi-am batut copiii niciodata si slava Domnului sunt oameni asezati la casele lor, cu familii si profesii frumoase, respectati si care isi respecta semenii. La fel si-au respectat profesorii si credeti-ma nu au avut nici un fel de problema la scoala. Cat despre educatie, se pare ca uitati rolul parintilor. Nu contest, mai sunt si profesori care mai gresesc, dar catalogarea lor drept bestii e mult prea nepotrivita. Va doresc o zi frumoasa si linistita!

  12. #12

    Acum sunt convins ,sigur nu exista asa ceva in scoli ,doar am visat eu colegi dati cu capul de banca ,am visat ca mi-a fost spart timpanul de invatatoarea din clasa 1 ,am visat ca am luat un par peste tendoane pentru ca am indraznit sa fiu racit 2 zile . Sictir !

  13. #13

    „Ma mira, nu ma mai mira nimic”… wow, revolutionar.

  14. #14

    Cum asa? Fetele ar trebui sa poarte o matura in spate sau ?

  15. #15
  16. #16

    Testul Psihologic il are profesoara asta ?Ce om intreg la minte procedeaza asa si mai ales un profesor care ar trebui sa fie un exemplu demn de urmat.Afara cu nebunii din invatamantul romanesc,acest copil o sa ramana marcat pe viata de comportamentul acestei nebune.

  17. #17

    Ne-am obișnuit sa dam exemple de acum 50 de ani , uitam ca vremurile s-au schimbat, in alte state avansate ale lumii, elevi nu sunt umiliți , jigniți , bătuți , se caută sa se formeze o personalitate echilibrata a elevului, iar reușitele in viata ale acestora sunt in majoritatea cazurilor , dintre cele mai bune.
    Aceasta profesoara in Canada, era arestata si cercetată de poliție , stiu am fost acolo.Un caz petrecut acolo, a fost cand un copil de romani a acuzat dureri de cap, conducerea școlii a aflat ca elevul făcea pregătire suplimentară acasa, a fost chemată poliția ,a urmat o ancheta. Nu cunosc finalul, am plecat spre România .
    Am fost impresionat de imbecilitatea acestei profesoare, care a facut un elev sa care in spate o matura un an de zile . Cred ca merita sa fie exclusă definitiv din învățământ .

  18. #18

    Si noi cand am fost copii, eram cam la fel.Copii prea cuminți , cei prea retrași , in multe cazuri, ascund probleme de sănătate , iar in viata unii nu reușesc , nu-i o regula , dar de multe ori se intampla.

  19. #19

    Bine spus, aceste bestii trebuiau excluse din învățământ si nicidecum, lăsate sa iese la pensie.

  20. #20

    Eu zic sa inchida scolile ca oricum la majoritatea pe facebook scrie ca au terminat scoala vietii

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.