Dolj: OZN-ul de la Perișor, atracția împătimiților de SF

Dolj: OZN-ul de la Perișor, atracția împătimiților de SF

1.769
9
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

O farfurie zburătoare realizată în curtea doljeanului Nicolae Stăncioiu, fabricată din oțel și care cântăreşte 150 de kilograme, poate fi admirată de cei care sunt fascinați de science fiction și nu numai. În localitatea unde a copilărit Henri Coandă, Perișor, oamenii privesc cu uimire și admirație creația consăteanului care vrea să revoluționeze generația aparatelor de zbor, fie ele și asemănătoare cu obiectele zburătoare neidentificate. 

OZN 3

Invenția – dacă poate fi nu numită așa – arată exact ca OZN-urile din filme, iar cei care au meșterit-o își doresc ca în curând să și poată zbura cu ea. Este vorba despre un inginer, respectiv Nicolae Stăncioiu, în prezent pensionar, și un fost sudor în Irak, pasionat de planorism, Ion Brabete și el tot pensionar.

Construcția farfuriei a început în urmă cu patru ani și a costat circa 2.000 de lei după cum mărturisesc cei doi. Partea cea mai importantă, care ar ridica ozn-ul de la sol este, însă, cea mai scumpă. Ar fi nevoie de 8 propulsoare cu ajutorul cărora farfuria chiar să zboare, dar prețul lor ajunge la circa 200.000 de lei. „Cele opt propulsoare care pot ridica farfuria zburătoare în aer se găsesc doar în Germania și costă aproximativ 200.000 de lei. În acest moment sunt în căutarea unor sponsori care să ne ajute pentru a putea duce invenția la capăt”, explică inginerul Nicolae Stăncioiu, în vârstă de 67 de ani.

OZN 4

Au fost perioade în care am vrut să renunțăm, dar amândoi am zis că, dacă am pornit pe acest drum, să nu ne abatem deloc. Investiția s-a ridicat până acum la 2.000 de lei, mai mult de atât noi nu ne permitem. Suntem doi pensionari care am pus pe picioare un OZN“, povestește Ioan Brabete. ”Este o frumusțe de farfurie zburătoare. Sunt mândru de invenția mea. Până la urmă, cel mai important lucru în viață este să îți urmezi visul cel mai mare“, îl completează inginerul.

Obiectul construit de Nicolae Stăncioiu a fost înscris la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Oricum, cei doi nu vorbesc foarte mult despre partea tehnică a proiectului, explicând că nu vor să cadă pradă spionilor industriali. Până când farfuria se va ridica de la pământ către cer nu se știe cât va mai dura. Până atunci, inginerul și sudorul speră ca măcar ea să fie amplasată în centrul comunei, lângă avionul lui Henri Coandă.

9 COMENTARII

 1. #1
  Junior
  Data de inscriere
   27-07-2008
  Mesaje
  79

  o farfurie zburatoare care nu ZBOARA

 2. #2
  Newcomer
  Data de inscriere
   07-06-2014
  Mesaje
  39

  mai degraba seamana cu un cazan de tuica mai mare….

 3. #3
  Member
  Data de inscriere
   04-01-2013
  Locatie
   craiova
  Mesaje
  125

  talentati Romanii nostri!

 4. #4
  Newcomer
  Data de inscriere
   09-06-2013
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  35

  Un fel de jucarie pentru batrani plictisiti care se cred inventatori , auzi la el sa zboare chestia aia .

 5. #5
  Junior
  Data de inscriere
   03-12-2012
  Mesaje
  91
  Citat Mesaj initiat de runner87
  mai degraba seamana cu un cazan de tuica mai mare….

  corect

 6. #6
  @#I
  De-al casei
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  331

  …Dacă ei se distrează,..e OK.
  Cât despre ”invenția” care zboară cu ”propulsoare” din Germania…
  Totuși, păcat că nu și-au folosit talentul, cunoștințele și banii pentru a face ceva folositor și pentru a călători, de exemplu.
  Steampunk …Să zicem.

 7. #7
  Newcomer
  Data de inscriere
   12-08-2014
  Mesaje
  17

  OZN ??? Si marmota invelea ciocolata in staniol …

 8. #8
  Spammer
  Data de inscriere
   30-12-2005
  Locatie
   1Mai
  Mesaje
  1246

  Construit special pentru ZIUA IZABELLEI !

 9. #9
  Ami
  Oldtimer
  Data de inscriere
   17-09-2012
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  1235

  )))))))))))))

  Citat Mesaj initiat de VeNNoMM
  Construit special pentru ZIUA IZABELLEI !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.