Dolj: Părculeț mic, gazon maaare! La Malu Mare!

Dolj: Părculeț mic, gazon maaare! La Malu Mare!

2.700
23
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)
Un proiect al Primăriei Malu Mare a reușit să uimească o comunitate întreagă, după ce instituția a obținut de la Guvernul României circa un million de lei, pentru a reabilita părculețul din fața instituției. Zona verde are numai 1.000 de mp, însă dorința de a arăta precum marile grădini botanice ale lumii, ori pur și simplu neglijența, neștiința ori te miri ce alte apucături, au făcut ca primarul să achiziționeze nu mai puțin de 4.000 de kg de gazon, dar și flori și pomi care există doar… pe hârtie. 
835_2598
Primăria Malu Mare nu a putut justifica cheltuirea a 300.000 de lei, fapt constatat de inspectorii Curții de Conturi în urma unui control. O parte din sumă, respectiv 124.000 de lei, s-au dus pe iarbă (foto). Nu vă imaginați că primăria a înființat cine știe ce crescătorie ilegală de plante halucinogene, ci pur și simplu s-au dus pe un amărât de gazon. Un gazon care ar putea acoperi, au spus specialiștiii agronomi, vreo 24 de terenuri de Champions League. Asta în condițiile în care, să fim serioși, oamenii au WC în curte, drumuri jalnice și alte neajunsuri.
Primarul se scuză și spune că a semnat ca… primarul
… De fapt, din contră, șeful comunei s-a simțit jignit când a fost întrebat dacă a semnat cum se zice, ca primarul, și a fost gata-gata să încheie interviul cu ziariștii. Adică să nu mai vrea să spună pe ce a cheltuit banii de la Guvern, adică ai noștri, ai tuturor. „Banii au fost recuperați, dar există oameni răi care mă cred că eu sunt vinovat. Acest proiect a fost monitorizat de trei echipe de la Ministerul Mediului, dar și de ADR Sud-Vest Oltenia. Eu nu am citit proiectul, dar l-am semnat. Nu sunt de meserie inginer agronom să știu eu ce cantitate de gazon este necesară pentru 1000 de metri pătrați de teren“, a precizat Alexandru Dicu (foto/video), primarul comunei Malu Mare.
Cert este că în raportul Curții de Conturi întocmit la control scrie, cu subiect și predicat, că ”în perioada 2012-2013 s-au efectuat plăți nejustificate în valoare de 124.104, 50 lei, reprezentând contravaloare sămânță de gazon”. Oamenii nu-l cred pe cuvânt pe primar, că doar e primar de comună, nu de oraș, și o mai ști și el cum e cu agricultura, fără să aibă o diplomă de agronom.



23 COMENTARII

  1. #21
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4060

    Mikkππ

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  2. #22
    num
    Newcomer
    Data de inscriere
     28-04-2015
    Mesaje
    33

    multe multumiri celor de la CRAIOVAFORUM pt acest articol,acest exemplu ar trebui urmat si de alte publicatii mas media,pt demascarea unor primari corupti si care asi bat joc de locuitorii unei comunitati ,cum este acest primar de aici de la MALU MARE

  3. #23
    Ami
    Addicted!
    Data de inscriere
     17-09-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1604
    Citat Mesaj initiat de mpr
    Omu’ atata poate … e ca dracu’ nici sa te superi nu poti si e prea trist sa te poti amuza ! Faptul ca un asemenea specimen a fost ales prin vot liber exprimat spune multe. Nici nu vreau sa-mi imaginez cum poate arata intrega oferta politica la nivel limitrof orasului.

    Celor care vor sa se amuze, cu scuzele de rigoare autorului acestui articol le recomand cu caldura asta: http://www.micapi.ro/articole/actualitate/primarii-din-tara-lauda-craiova-sibiul-e-minciuna.html

    *in cazul in care am incalcat vreo regula a casei recunosc si regret fapta comisa asumandu-mi eventualele sanctiuni (e mult prea minunat sa pastrez doar pentru mine asa ceva)

    Stai liniștit! Eu citesc toată presa locală, dar asta mi-a scăpat!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.