Dolj: Referendum valabil la Răcarii de Jos. Numele satului a fost… scurtat

Dolj: Referendum valabil la Răcarii de Jos. Numele satului a fost… scurtat

1.005
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 2,33)

Jumătate dintre locuitorii cu drept de vot din satul Răcarii de Jos, comuna Brădeşti, au mers, duminica trecută, la urne, pentru a-şi exprima acordul sau dezacordul cu privire la schimbarea denumirii satului Răcarii de Jos. Cu o prezență la vot de 53,58%, referendumul local a fost declarat valabil, astfel că Răcarii de Jos a devenit Răcari.

Referendumul a avut loc duminică, 15 decembrie 2013, iar persoanele prezente la urne au răspuns la întrebarea: „Sunteți de acord cu schimbarea denumirii satului Răcarii de Jos în Răcari?

Astfel, în urma numărării și centralizării voturilor, dub totalul persoanelor înscrise în lista pentru referendum — 894, 479 au participat la referendum. Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” a fost de 453, în timp ce numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „NU” a fost 26.

Niciun vot nu a fost declarat nul; niciun vot nu a fost contestat.

Potrivit art. 5 alin. (2) din Legea nr. 3/2000 cu modificările și completările ulterioare, referendumul local din comuna Brădești, județul Dolj este considerat valabil.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.