Două cazuri de trichineloză, la Craiova și Segarcea

Două cazuri de trichineloză, la Craiova și Segarcea

11.988
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Prezența bolii a fost confirmată în două cazuri, la Craiova și Segarcea, de medicii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj. În alte două situații, există suspiciuni privind existența trichinelozei, potrivit radiocraiova.ro.

 

Consumul cărnii de porc infestată cu trichineloză poate avea urmări grave asupra sănătății și poate provoca chiar decesul, dacă infecţia este una gravă.

 

Specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, dar şi reprezentanţii DSVSA Dolj avertizează, în această perioadă, asupra pericolului pe care trichineloza îl reprezintă. Dacă porcul este sacrificat în propria gospodărie, este necesar testul specific pentru depistarea bolii, în cabinetele medicilor veterinari. 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6299

    Pentru 20 de lei eu zic ca se merita sa faci testul pentru trichineloza la cabinetele veterinare din Craiova ce se ocupa cu asa ceva. Pe Brestii, langa petrom este un astfel de cabinet unde se fac teste si rezultatele sunt gata in 20 de minute, dar sunt si in alte parti din Craiova astfel de cabinete.

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.