Echipajele ABA Jiu fac diguri pentru protejarea caselor din zonele afectate de...

Echipajele ABA Jiu fac diguri pentru protejarea caselor din zonele afectate de inundaţii

802
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

O locuinţă şi alte trei gospodării din localitatea Cernăteşti au fost afectate în această dimineaţă din cauza revărsării râului Raznic. De asemenea, în comunca Braloştiţa, echipele ABA Jiu sunt pregătite cu materiale de intervenţie în cazul în care apa dă semne că se va extinde către casele oamenilor.

“S-a intervenit prin constructia unui dig de devirere din saci de nisip de 35 m cu o inaltime de 50 cm pentru a modifica scurgerea apelor catre casa afectata. Se intervine pentru curatarea zonei si restabilirea situatiei cu 2 formatii de lucru ale S.G.A Dolj, coordonate de către directorul S.G.A Dolj, Florinel Stancu si 20 ofiteri ISU. Sunt mobilizate utilaje (incarcator si doua basculante) atat ale S.G.A Dolj, cat si ale autoritatilor locale (2 buldoexcavatoare)”, a precizat directorul A.B.A Jiu, Marin Tălău.

Totodată, o echipă alcătuită din 15 muncitori și 4 cadre Tesa acționeaza cu mai multe utilaje de intervenție (2 autobasculante cu nisip, 1 buldo-excavator pentru încărcat saci 1300-2000 saci cu nisip și folie izolatoare dacă situația o impune) pentru a împiedica pătrunderea apei din revărsare în zona caselor din Comuna Braloștița, sat Ochișor în zona neîndiguită.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.