Epopeea Polivalentei: arhitectul, obosit

Epopeea Polivalentei: arhitectul, obosit

2.025
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon, s-a arătat total dezamăgit de modul cum se desfăşoară lucrările la Sala Polivalentă din Craiova. Vina, conform declaraţiilor pe care le-a făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, se pare că aparţine constructorilor, dar şi arhitectului, care “a obosit”.

18 ani de când a ars Polivalenta

 

Cu toate acestea, edilul-şef dă asigurări că inaugurarea clădirii rămâne tot pe 15 martie 2012, aşa cum şi constructorii au ţinut să precizeze în urmă cu aproximativ o lună. “Sunt nemulţumit de ce se întâmplă la Sala Polivalentă. La intrarea principală au apărut nişte «apendice». Intrarea spectatorilor este protejată prin nişte ţevi de metal destul de groase, iar iluminatul artistic al clădirii nu este cel pe care mi l-aş fi dorit eu. Nu ştiu ce se întâmplă cu arhitectul, care e de la Vâlcea, şi am înţeles că ar fi devenit şi arhitectul Primăriei din Râmnicu Vâlcea, iar între timp poate a obosit. Această construcţie împlineşte 18 ani, adică la anul face 18 ani de când a luat foc şi s-a început reconstrucţia ei. Cred că nu era cea mai ingenioasă soluţie cea la care s-au pretat dânşii”, a spus Solomon. Mai mult, edilul-şef al Băniei susţine că Sala Polivalentă nu va avea căldură, aşa cum se stabilise iniţial, pentru a se trece la lucrările de interior.

Fără căldură în interior
“S-a discutat în presă că va fi căldură în Sala Polivalentă pe 15 decembrie. Eu vă spun că nu va fi căldură ca să poată trece la lucrările de montare a parchetului, a scaunelor, pentru că în momentul de faţă nu există acel punct de transformare. CEZ a întârziat lucrările, deşi am avut promisiuni că, până pe 15 decembrie, va fi amplasat undeva în lateralul Sălii Polivalente. Montarea parchetului durează două luni şi gândiţi-vă că deja au intrat în criză de timp. Pe 15 martie, anul viitor, aşa cum am promis craiovenilor, vom inaugura Sala Polivalentă”, a declarat Antonie Solomon. Singura lucrare despre care primarul municipiului Craiova este mulţumit cum se desfăşoară rămâne Centrul Multifuncţional din Târgul Romaneşti, unde, conform spuselor edilului-şef, “totul merge bine” şi vor începe lucrările la cupolă. Despre pasajul suprateran, Antonie Solomon a spus că de pe data de 20 decembrie a. c. se va închide şantierul şi se vor relua lucrările după 10 ianuarie 2012, pentru că vor pleca muncitorii la familiile lor, să îşi petreacă sărbătorile.

Pasajul subteran, executat în jumătate de an?

 

Tot în cadrul conferinţei de presă de ieri, Solomon a vorbit şi despre pasajul subteran, acolo unde se licitează, se evaluează de două – trei săptămâni şi va mai dura. “Nu aş vrea să înceapă lucrările după ce se termină pasajul suprateran. Vă fac o mărturisire şi să vedeţi că mă ţin de cuvânt. Dacă se stabileşte câştigătorul la licitaţie la sfârşitul lunii ianuarie, pasajul va fi gata până în alegeri. Deci nu va dura un an şi jumătate, se va face în doar şase sau şapte luni. Nu mai facem circul ăsta, ca la cel suprateran, că în trei luni abia am reuşit să facem trei cămine să ieşim din groapă. Şi aici s-a întârziat aiurea, dar apoi a venit SCT-ul cu ingineri, meseriaşi, specialişti în poduri. După trei luni i-a adus de la Ciochiuţa, când a văzut că au început să curgă înjurăturile pe bandă rulantă. Nu trebuie tratată aşa Craiova, e capitala Olteniei. Nu trebuie să ne ia nimeni de fraieri”, a afirmat edilul-şef al Băniei, Antonie Solomon.

Sursa: editie.ro

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.