Craiova: Euroins răspunde acuzațiilor proprietarei BMW-ului X6

Craiova: Euroins răspunde acuzațiilor proprietarei BMW-ului X6

2.605
17
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Euroins România a emis, astăzi, un punct de vedere referitor la cazul relatat joi, 5 aprilie, de Craiova Forum, în care prezentam situația proprietarei unei mașini de lux BMW X6 care susține că firma de asigurări refuză să-i acopere dăspăgubirile corespunzătoare pentru reparațiile mașinii care i-a fost avariată într-un accidet rutier, (Cu BMW-ul X6 distrus într-un accident, o craioveancă protestează în fața firmei de asigurări). Redăm mai jos întregul punct de vedere remis de compania de asigurări Euroins România către Craiova Forum.

”Euroins România precizează că, în cazul semnalat de dvs., nu a fost înregistrată până la emiterea prezentului mesaj, nicio cerere de despăgubire din partea persoanei păgubite, Frig ***** SA, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

De asemenea, afirmaţia legată de numărul de zile trecute de la depunerea dosarului – precizăm următoarele, în detaliu, pentru informarea corectă a opiniei publice cu privire la această situaţie:

Accidentul în care a fost implicat autoturismul BMW X6 cu numărul de înmatriculare DJ**CRT a avut loc în 3 februarie, la ora 21, iar autovehiculul avariat a fost transportat pe platformă direct la RM Motors Company. Constatatorul s-a deplasat la RM Motors in data de 9 februarie, unde a constatat lipsa unora dintre piesele reclamate avariate şi nemenţionate în autorizaţia de reparaţie emisă de IPJ Olt, cu seria şi numărul: CA-0797541.

Ca urmare, constatatorul a solicitat şoferului să facă dovada întregului prejudiciu reclamat – este vorba de piesele lipsă de pe maşină la momentul constatării şi nemenţionate în autorizaţia de reparaţie emisă de IPJ Olt. În baza legislaţiei în vigoare, singura persoană îndreptăţită să facă această dovadă este titularul dreptului de proprietate, în niciun caz unitatea reparatoare.

Euroins a solicitat IPJ Olt copii după declaraţiie şoferilor şi copii după rapoartele de constare a alcoolemiei celor doi şoferi implicaţi în accident, pentru completarea dosarului de daună, în conformitate cu normele ASF.

În acest timp, RM Motors a început demontarea pieselor avariate pentru a constata toate avariile şi a întocmi devizul de reparaţii, operaţiune care a fost finalizată în data de 16 martie, cu concursul Euroins. Au fost în total 3 cereri succesive de suplimentare de piese, toate aprobate de către Euroins.

În data de 16 martie, reprezentantul RM Motors a trimis un e-mail informativ cu devizul considerat final şi cu suma de 153,850 de lei reprezentând valoarea estimată a reparaţiilor, cu tot cu piese. În mod surprinzător, solicitarea a venit de la reparator, nu de la clientul Euroins.

La acest mesaj informal şi neoficial, Euroins a comunicat oficial în data de 1 aprilie 2015 persoanei păgubite – respectiv Frig ***** SA, proprietarul maşinii – valoarea despăgubirii, calculată la suma de 99.367 de lei, potrivit Normei 14/2011 emisă de ASF, care prevede modalitatea de calcul a valorii autovehiculelor la data producerii accidentului.

Astfel, în baza Normei 14/2011 ASF, valoarea reală a autovehiculului la data accidentului era de 99.367 de lei. Drept urmare, Euroins nu poate să acorde legal niciun leu în plus faţă de valoarea anterior menţionată şi bazată pe normele ASF.

În plus, în notificarea oficială din 1 aprilie 2015, Euroins a comunicat explicit persoanei păgubite variantele de soluţionare a cazului şi a solicitat în scris completarea şi semnarea unei cereri de despăgubire, în care să se prezizeze banca şi contul bancar în care să se efectueze plata despăgubirii.

În urma notificării oficiale trimisă de Euroins, proprietarul, în asociere cu MR Motors Company, a adus maşina parţial reparată în faţa reprezentanţei Euroins din Craiova în data de 2 aprilie.

Nici până în ziua de astăzi, 3 aprilie, Euroins nu a primit nicio cerere oficială de despăgubire, pentru a putea demara în mod legal procedurile de plată a daunei”.



17 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     14-07-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    106

    Voi credeti ca persoana respectiva vine de nebuna cu masina stricata pe capul vostru ?
    Voi, euroins, sunteti asa de amabili si rezolvati toate cererile, iar el este un nebun care a venit peste voi cu masina fara nici macar sa dea un telefon la voi.

    Mai aveti putin si spuneti ca persoana care l-a lovit avea defapt asigurarea falsa si aia e …
    Voi sunteti ingerasii asiguratori care va tineti mereu de contracte (in fapt, asigurarile sunt niste contracte) .

    Si voi, si ASTRA, si CARPATICA sunteti niste firme care mai bine n-ar fi !
    Peste 30-40% din soferii care au accidente si au parte de asigurare la voi le puneti bete in roate .
    Fara spaga data in stanga si in dreapta incepand de la portarul de la sediu, pana la secretara nu iti vezi nici un leu de la astia.
    Am auzit acum ca s-ar lega de faptul ca politia trebuie sa semneze exact peste stampila, si daca nu e asa ei considera fals in acte

    Rog seriozitate
  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     19-11-2008
    Mesaje
    348

    Ce treaba are evaluarea cu despagubirea ei trebuie sa ii faca masina omului cum era inainte de accident daca reparatia e mai scumpa decat ati evaluat voi dati omului un x6 identic cu al lui

    http://www.frf-ajf.ro/dolj/echipe
  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     20-02-2008
    Mesaje
    5

    de ce se tine cont de valoarea masini cand eu ani de zile nu am avut accidente nu mai conteaza pt ca deaceea platim asig sa reparam masinile chiar daca depasesc valoarea sa faca si pretul pieselor sa scada odata cu val mas asta de ce oare nu se intampla

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3646

    „Astfel, în baza Normei 14/2011 ASF, valoarea reală a autovehiculului la data accidentului era de 99.367 de lei. Drept urmare, Euroins nu poate să acorde legal niciun leu în plus faţă de valoarea anterior menţionată şi bazată pe normele ASF.”

    Ce gluma buna

  5. #5
    Junior
    Data de inscriere
     15-11-2005
    Mesaje
    89

    nu se poate despagubi 100% nimic pentru ca la avarie totala se despagubeste 85% din prima de asigurare restul fiind constituit din epava masinii. nu e doar la romani asta. masina se despagubeste 100% doar in primul an cand este nou nouta.

  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     13-07-2012
    Locatie
     Middle of Nowhere
    Mesaje
    105

    euroins )?? am avut si eu parte de o intamplare nefericita…
    a intrat un nene cu o dubita in mine cand iesea din parcare,avea asigurarea de la euroins,care dupa luni,si luni si luni …din cei 2.500 ron care trebuiau achitati,am primit abi 1.700-1.800

    Sunt pe cale sAƒ devin faimos.AZncAƒ 999.999 $ E™i E™ansele mele sAƒ ajung la 1.000.000 $ cresc E™i mai mult!!!
  7. #7
    Newcomer
    Data de inscriere
     23-01-2015
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    13

    Asta se intampla cand platiti asigurari in ROMANIA , si EUROINS si CITY INSURANCE , si multe altele fac la fel.
    Am avut un Fiat punto 2001 , la o paguba pe deviz de 20.000 ron, au dat dauna totala si m-au despagubit cu maxim 5500 ron … in cazul in care am facut dovada ca inainte cu 2 zile de accident investisem 2000 ron in masina (distributie, sistem de franare , bucsi etc.. ) pe cand compania bulgara de care toti romanii fug LEV INS , la un JAguar XF care fusese lovit de un opel astra F de BG, cu asigurare valabila a fost despagubit proprietarul cu val de 3300 euro la un deviz de 5000 euro.

    Asa ca de hotii suntem cu toti satui. Pretul la asigurari stiti sa il mariti dar cand e sa despagubiti ptiti cat mai putin … Sunt curios persoana cu X6 cat a platit ultima data asigurarea ????
    Pacat !!!

  8. #8
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3647

    @Dakar spui prostii.

    Prin absurd daca ai avea un ferrari f50 cu vechime de 20 de ani caruia ii creste valoarea in loc sa-i scada de la an la an… (asta valabil pentru orice masina de colectie careia ii creste valoarea nu ii scade) vrei sa spui ca te despagubeste numai cu 85 % din valoarea ei.. La dracu ca acum costa de 2 ori mai scump decat costa atuinci.. asa ca ce zici tu sunt niste prostii..

    Cum dracu sa puna Euroinsu numai 22.500 de euro la data accidentului De unde dracu au scos ei pretul ala sti cumva?

    Iti zic eui.. au cautat pe INTERNET pretul cel mai mic de pe siturile de vanzari auto si asta a fost probabil cel mai mic pret la data aia gasit de distinsii domni de la euroins pe net… ) Iti sta mintea in loc numai cand te gandesti la faza asta si cum incearca ei sa scoata un pret mai mic.

    Poate expertii de la Euroins sau de la alte companii de asigurari nu stiu in imbecilitatea lor ca daca ai cumpara o masina piesa cu piesa si ai ansambla-o tu ar iesi un pret de 3 ori mai mare decat a costat ea.. Cu alte cuvinte piesele aftermarket dintrún ansamblu costa mult mai mult fata de pretul lor de fabrica din momentul ansamblarii. FIINDCA SUNT CONSIDERATE PIESE AFTERMARKET chiar daca sunt OEM originale.
    Un bmw x6 ca ala face in opinia mea cel putin 30.000 de euro in stare bunicica dar totusi sa nu uitam ca SH, adica rulat de altcineva.. da poate masina lovita a fost NOUA nu SH.. si aici e alta treaba, intervine factorul psihologic si sentimental care evident nu se pupa cu politica „hoata”a firmelor de asigurari..

    Costul de reparatie de 34.000 de euro (150.000) este cam mare dar nu ma mira avand in vedere preturile la piese si manopera practicate la noi.. Nu consider un pret extrem de exagerat ci poate doar 10/20 la suta umflat.. Sa nu uitam ca 24% TVA.. bani pe care ii ia statu’..

    Le merge firmelor de asigurare fiindca „lumea” se multumeste cu putin si nu are timp si nervi de pierdut.. in instanta.. ca in mod sigur in instanta se face dreptate dar invervine atunci factorul timp..

    La dracu.. ce rahat de „hotie”pe fata.. am ajuns si eu sa merg cu frica si sa ma fiu atenti la toti IMBECILII din trafic nu cumva sa ma plesneasca vreunu.. ca pana la urma.. NEVINOVATUL trage mai mult pe nevinovatia lui decat VINOVATU.. Psihologia absurdului aplicata de companiile de asigurari.

    Fiti tari. NU VA MULTUMITI CU PUTIN.. Cine zice ca se multumeste cu putin decat deloc GRESESTE si le da aripi LA HOTII ASTIA sa comita in continuare abuzuri !!

    Apropo la ASF am auzit ca lucreaza sotu’ Lu’ Olga.. NU ma mira ca ASF sunt mana in mana cu Hotzii de la asigurari

    http://www.romanialibera.ro/economie/finante-banci/salariile-uria%C5%9Ee-de-la-autoritatea-de-supraveghere-financiara-326142

  9. #9
    Junior
    Data de inscriere
     12-08-2009
    Mesaje
    76

    Rabdare rabdare am avut si eu probleme la jegosii de la carpatica dar dupa cateva luni cu vorba buna si nu. Numai au virat banii in cont ideea este simpla daca au gura multa ai doua variante
    1instanta
    2sau…intelegeti voi ca nu e greu

  10. #10
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    447

    Dacă ați ști voi cine și de ce a înființat companiile astea de asigurări în România…Cine zace peste ele și drumul banilor și toate relațiile…Cum se încheie contractele mari, cu cine și că nu există nimic de genul concurență, economie liberă de piață și câte altele…
    V-ați face azi bagajele pentru Londra

  11. #11
    Senior Member
    Data de inscriere
     01-01-2006
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    691

    euroins o fimra nenorocita
    am fost lovit de cineva si cand m am dus la ei sa depun dosar dauna m au amant o saptmana ca nu pot deschide ca au inventor etcc
    niste hoti nenorociti

  12. #12
    Junior
    Data de inscriere
     06-09-2009
    Mesaje
    99

    Asiguratorul incearca sa te prosteasca si-ti ofera mai putin decat face reparatia. Daca nu iti convine trebuie sa ii dai in judecata. La cum e facuta justitia de la noi – avocati, timp pierdut, bani – nu prea iti convine si accepti ce iti ofera. Legea nu e facuta sa te apere si sa te poti apara, e asa sa fie. Sunt foarte multi pagubiti in acest fel dar nimeni nu ii baga in seama, ca de, nu toti au X, Q sau A si mai ales gura mare.

    Iau femeia de pe centura de A®mpAƒmA¢ntare AŸi o pun sa danseze la bara de nul
  13. #13
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    448
    Citat Mesaj initiat de motarta
    Asiguratorul incearca sa te prosteasca si-ti ofera mai putin decat face reparatia. Daca nu iti convine trebuie sa ii dai in judecata. La cum e facuta justitia de la noi – avocati, timp pierdut, bani – nu prea iti convine si accepti ce iti ofera. Legea nu e facuta sa te apere si sa te poti apara, e asa sa fie. Sunt foarte multi pagubiti in acest fel dar nimeni nu ii baga in seama, ca de, nu toti au X, Q sau A si mai ales gura mare.

    Așa este. Legile, de multe ori, sunt făcute pentru interesele unor șmecheri, cu dedicație.
    Niște oameni mai deștepți ar putea face totul astfel încât să fie servite TOATE interesele, dar fiind dobitoci lacomi…
    Când ai legi proaste și corupție rezultatul prost se răsfrânge , mai devreme sau mai târziu, asupra tuturor (și asupra copiilor și nepoților -peste 20 de ani – ai acelor șmecheri de rahat).
    Multe legi sunt făcute în dușmănie, ca omul să renunțe, în loc ca omul să fie încurajat să cumpere mașini, case, diverse. Taxe, impozite, abuzuri, corupție, costuri exagerate = economie de banana country = condusă de dobitoci care nu realizează că ceea ce fac se va răsfrânge mai târziu și asupra copiilor lor (averile nu durează prea mult, de obicei, iar proprietarul se schimbă tot timpul).
    Asta e. Educație de gigei. Degeaba au diplome dacă-s niște primitivi.
    În mare parte din cauza prostiei , hoției și nesimțirii dau și au dat tot timpul faliment firmele românești, mai ales de când a venit concurența. Se purtau cu tine la un magazin împuțit de parcă erai criminal și te și furau. Așa este dobitocul – își dă singur foc la casă, dar e mulțumit că și-a prăjit mititeii.

  14. #14
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3761

    omul e sarac si nu are bani de judecata .atunci accepta orice.sper sa repare aceea masina,MACAR ACUM

  15. #15
    Member
    Data de inscriere
     11-11-2006
    Mesaje
    240

    Măi dragilor, joi a fost în trei aprilie. Azi, duminică, e cinci aprilie!!!

  16. #16
    Senior Member
    Data de inscriere
     12-05-2006
    Locatie
     IN YOUR MIND
    Mesaje
    546

    ”Euroins România precizează că, în cazul semnalat de dvs., nu a fost înregistrată până la emiterea prezentului mesaj, nicio cerere de despăgubire din partea persoanei păgubite, Frig ***** SA, aşa cum prevede legislaţia în vigoARE

    ce tupeu au Euroins – ce cauta femeia acolo cu masinA ?? sunt locuri destule la arest langa V.IP-URI

  17. #17
    Member
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    176

    Trebuie creat un precedent , actionati in judecata si solicitata o suma mare ca despagubire morala

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.