Exercițiu de alarmare a populației, de la ora 10.00

Exercițiu de alarmare a populației, de la ora 10.00

13.487
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va desfășura, începând cu ora 10,00, exerciții de alarmare în județele Arad, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș și Vâlcea. În timpul exercițiilor, cetățeni vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare.

IGSU le recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma „Exercițiu”.

Cel mai des populația este alarmată prin intermediul sirenelor electrice și electronice în timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor. De asemenea, sistemul de înștiințare-alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, în cazul ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.

La nivel național există peste 7.700 astfel de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat din dispecerate.

Foto:arhivă

1 COMENTARIU

 1. #1
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2785

  Și în caz de război, dacă suntem atacați cu rachete și sună alarma, ce facem?? Tragem perdelele la geamuri??
  Pentru că știți că nu există adăposturi antiaeriene, nimic, nu?
  În Israel, de exemplu, o țară atacată deseori cu rachete, atacurile au produs foarte puține victime pentru că rachetele erau detectate imediat prin satelit, iar populația putea să se ascundă, în câteva minute, în adăposturi.
  La noi…? Doar glume proaste de țărani oligofreni.

  https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/IMPORTANȚA VOTULUI

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.