(Foto) Calafat: Exeriţiu comun al poliţiştilor români şi bulgari pentru combaterea contrabandei...

(Foto) Calafat: Exeriţiu comun al poliţiştilor români şi bulgari pentru combaterea contrabandei cu ţigări

786
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost, ieri, gazda unei exercițiu comun, reprezentând partea practică, ulterioară întâlnirilor de pregătire teoretică desfășurate până în prezent, în cadrul unui proiectului PRO-NET – Dezvoltarea unei rețele profesionale de aplicare a legii în România, Ungaria, Serbia şi Bulgaria implicată în lupta împotriva contrabandei și contrafacerii de țigări (OLAF/2013/D5/035-RO-06).

Aplicația s-a desfășurat în Punctul de trecere a frontierei Calafat-Vidin cu participarea și sprijinul Direcției Regionale de Poliție Vidin, de asemenea partener în proiect, dar și a altor instituții cu competențe pe linia combaterii contrabandei și contrafacerii de țigări din ambele țări: D.R.A.O.V. Craiova, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj și Administrația Vamală Vidin.

Activitățile au avut ca scop prezentarea modalităților de efectuare a controalelor, dar și a tehnicii utilizate în aceste situații, pe  sensurile de intrare și ieșire din România, dar și la intrarea pe teritoriul Bulgariei.

Au fost efectuate verificări ale diverselor mijloace de transport care ar putea fi folosite pentru introducerea și scoaterea din țară a țigărilor și produselor din tutun contrafăcute. În acest sens, beneficiind de echipament tehnic specializat ( endoscop, scaner cu raze X și prezența câinilor antrenați a descoperi astfel de produse) au fost controlate autotractoare, autoturisme și microbuze fiind prezentate cele mai folosite locurile și cele mai folosite metode de transport de către persoanele care eludează legea aducând prejudicii bugetului de stat.

La finalul activității, concluziile tuturor participanților au fost pozitive, fiind considerat necesar și util ca astfel de acțiuni să continue pentru dezvoltarea colaborării româno-bulgare și realizarea unui benefic schimb de experiență între instituțiile implicate.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2597

    sa vezi acum reusite pe ei.nu mai scapa nimic

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.