(Foto) Descinderi la interlopi craioveni acuzaţi de trafic de migranţi

(Foto) Descinderi la interlopi craioveni acuzaţi de trafic de migranţi

510
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 2,00)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în traficul de migranţi, ce acţiona pe relaţia România – Mexic – Statele Unite ale Americii – Canada.

În acest scop, la data de 26 martie 2013, procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează un număr de 13 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Craiova, precum şi  verificări la 8 agenţii de turism, cu sediul în municipiul Craiova.

Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Chiciu Dumitru, zis „Paris”, 39 de ani,  Serdaru Filip, 40 de ani şi  Popescu Luigi Cristinel, 44 de ani,  exponenţi ai lumii interlope din municipiul Craiova.

În sarcina membrilor grupării s-a reţinut că, în  schimbul sumei de aproximativ  8.000 USD/ migrant,  au racolat, îndrumat şi călăuzit persoane de etnie rromă,  provenind din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi, facilitându-le acestora trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Mexic şi SUA, respectiv SUA – Canada.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au identificat aproximativ 600 de persoane care au părăsit teritoriul României cu destinaţia Mexic, dintre acestea un număr de aproximativ 300 de persoane fiind depistate ulterior pe teritoriul   SUA.

Migranţii erau călăuziţi pentru a ajunge în mod fraudulos în localităţile Cancún şi Mexico City, din Mexic şi ulterior, după efectuarea plăţii, erau preluaţi de către alţi membri ai grupării şi transferaţi pe teritoriul statului american, cu destinaţia Los Angeles şi New York.

În cadrul cercetărilor efectuate în cauză este analizată inclusiv posibilitatea ca unii migranţi, care nu au putut plăti integral sumele de bani pretinse de  către învinuiţi, să fi fost obligaţi să comită infracţiuni sau să cerşească pe teritoriul SUA, în beneficiul învinuiţilor.

Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională suma de peste 1 milion USD.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova urmează a fi audiate  60 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Procurorii  D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei  cu U.S Immigration and Customs Enforcement – ICE, din cadrul U.S. Department of Homeland Security, fiind realizat un schimb permanent de informaţii cu autorităţile judiciare din SUA şi Canada.

Suportul tehnic şi operativ a fost asigurat de către SRI – Secţia Judeţeană Dolj.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Dolj – SPIR, IJJ Dolj şi BMJ Craiova.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 7 alin. 1 din Legea nr. 39/2003 şi art. 2 alin. 1 din OUG nr. 112/2001.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

2 COMENTARII

 1. #1
  Oldtimer
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  1042

  au castigat binisor

 2. #2
  Newcomer
  Data de inscriere
   06-03-2011
  Mesaje
  31

  Ala nu seamana cu Putin cand iese de la Kremlin?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.