FRF îl acuză pe Mititelu de presiuni asupra magistraţilor

FRF îl acuză pe Mititelu de presiuni asupra magistraţilor

966
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Federaţia Română de Fotbal cere Ministerului Public să precizeze dacă a soluţionat plângerile penale formulate de Adrian Mititelu împotriva unor magistraţi ce au judecat litigiile dintre FRF şi U Craiova şi dacă a sesizat organele abilitate pentru denunţ calomnios, în cazul în care s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

FRF a trimis, ieri, o scrisoare deschisă Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în atenţia lui Daniel Morar, prim adjunctul Procurorului General al României. În această scrisoare, Federaţia Română de Fotbal acuză presiunile exercitate asupra unor magistraţi de reprezentanţii S.C. Fotbal Club U Craiova S.A., societate aflată în insolvenţă care a deschis în ultima perioadă o serie de litigii pe rolul instanţelor judecătoreşti având drept obiect măsura de excludere din cadrul FRF. Conducerea federaţiei susţine că Mititelu şi-a format o adevărată practică din formularea de plângeri penale împotriva judecătorilor ce se află în completele de soluţionare a cauzelor împotriva FRF, o încercare evident abuzivă de a intimida realizarea actului de justiţie”. Mititelu a formulat „o plângere penală vădit nefondată împotriva preşedintelui de complet” în dosarul deschis de U Craiova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „În cadrul acestui dosar, cererea de recurs a S.C. Fotbal Club U Craiova S.A. a fost respinsă, cu consecinţa rămânerii irevocabile a Sentinţei civile nr. 6708/14.11.2011, prin care s-a statuat lipsa caracterului de act administrativ a hotărârii de excludere a S.C. Fotbal Club U Craiova S.A.. Hotărârea deţine o importanţă crucială în ansamblul disputelor dintre părţi, reprezentând primul dosar soluţionat irevocabil în care este certificat caracterul inadmisibil al demersurilor în contencios administrativ S.C. Fotbal Club U Craiova S.A.”, se precizează în adresa FRF. De asemenea, Mititelu a formulat o altă plângere penală în dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, unde cererea S.C. Fotbal Club U Craiova S.A. de modificare a actelor constitutive ale FRF a fost respinsă în totalitate. De această dată, proprietarul clubului din Craiova a depus o plângere penală împotriva titularului de complet al cauzei de la Tribunalul Bucureşti. FRF solicită Ministerului Public să îi aducă la cunoştinţă dacă plângerile penale ale lui Adrian Mititelu au fost soluţionate în sensul dispunerii unor soluţii de neîncepere a urmăririi penale faţă de magistraţi şi dacă, în cazul în care s-au dispus soluţii NUP, se apreciează oportună „sesizarea din oficiu a organelor competente cu privire la săvârşirea infracţiunii de denunţ calomnios (art. 259 C. pen.), de către administratorul special al S.C. Fotbal Club U Craiova S.A., domnul Adrian Mititelu”. FRF citează un articol din Legea nr. 317/2004 conform căruia „Consiliul Superior al Magistraturii are dreptul şi obligaţia de a se sesiza şi din oficiu pentru a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea”.

FRF susţine că Mititelu întârzie pronunţarea verdictelor în procesele cu forul lui Mircea Sandu

În consecinţă, FRF solicită Consiliului Superior al Magistraturii să i se aducă la cunoştinţă dacă are în vedere sesizarea din oficiu în vederea apărării reputaţiei judecătorilor ce au făcut obiectul acestor plângeri. Oficialii federaţiei susţin că în afara plângerilor penale amintite, Adrian Mititelu apelează la toate mijloacele posibile pentru a întârzia şi îngreuna pronunţarea unor verdicte în cauzele în care este implicat în faţa FRF. Federaţia menţionează că în dosarul aflat pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie consilierul juridic al grupării U Craiova a fost amendat cu amenda maximă pentru „exercitarea cu rea-credinţă a drepturilor procesuale”. De asemenea, FRF dă exemplu formularea de către U Craiova a trei cereri distincte de recuzare a completului de judecată, formularea unei cereri de strămutare a litigiului de la Înalta Curte şi a unei cereri de sesizare a Curţii de Justiţie Europene. „Având în vedere contrastul dintre aspectele expuse mai sus şi afirmaţiile publice ale administratorului special al S.C. Fotbal Club U Craiova S.A., domnul Adrian Mititelu, cu privire la temeinicia acţiunilor sale în justiţie, solicităm public renunţarea la actele de tergiversare a actului de justiţie întreprinse de domnul Adrian Mititelu, prin reprezentanţii săi. În acest sens, Federaţia Română de Fotbal a formulat deja cerere de preschimbare a termenului din dosarul nr. 8526/2/2011, în care instanţa supremă va da o soluţie irevocabilă asupra legalităţii măsurii de excludere a clubului condus de Adrian Mititelu din cadrul FRF. Se impune precizarea că atât litigiul ce face obiectul dosarului nr. 6925/2/2011, cât şi cel care face obiectul dosarului nr. 8185/3/2012 (acum în etapa recursului) au fost câştigate de FRF, ceea ce nu schimbă necesitatea sancţionării comportamentului domnului Adrian Mititelu de permanentă obstrucţionare a actului de justiţie”, se mai precizează în adresa FRF.

Sursa:  www.cvlpress.ro

5 COMENTARII

 1. #1
  Junior
  Data de inscriere
   24-10-2009
  Mesaje
  83

  Da,dar este o presiune ..mititlica.

 2. #2
  Oldtimer
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  1011

  asta i buna,tot federatia este nemultumita

 3. #3
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   18-09-2008
  Locatie
   Orasul Leilor,Craiova
  Mesaje
  377

  Sa vamanance puscaria pe toti 3 voi va faceti inetresele si noi suporterii nu avem echipa

 4. #4
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   17-11-2008
  Locatie
   craiova
  Mesaje
  434

  baliverne,la puscarie cu voi,acolo va e locul….

 5. #5
  Spammer
  Data de inscriere
   25-03-2008
  Locatie
   CRAIOVA
  Mesaje
  2425

  Vai de ei….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.