Gata cu disponibilizările la Ford

Gata cu disponibilizările la Ford

2.527
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 2,00)

Compania americană a stopat disponibilizările, iar acum se concentrează pe programele de training pentru angajați. „Investim constant în personal deoarece aceştia sunt cel mai important asset al companiei, motiv pentru care îi încurajăm să se dezvolte. Vom continua să le oferim posibilităţi de dezvoltare, iar atunci când uzina va creşte, oportuni­tăţile vor urma“, a spus pentru Ziarul Financiar Rob Ardley, directorul de resurse umane al Ford România.

Angajații Ford au fost anunțați în luna martie că fabrica va renunța la o cincime dintre ei. 500 de salariați s-au înscris în programul de încetare voluntară și în funcție de vechime au primt plăți compensatorii cuprinse între 28.000 și 42.000 de lei. Inițial s-a dorit disponibilizarea a 680 de persoane. Ca să nu fie nevoie de concedieri fabrica a preferat introducerea unui program de lucru restrâns.

Din 2008, de când a preluat fabrica de automobile, Ford a investit peste un miliard de euro în uzina din Craiova. Grupul american produce în Bănie modelul B-Max si motoarele pe benzina EcoBoost de 1 litru si 1,5 litri. Din anul 2017 însă se preconizează că va fi adus la Craiova si SUV-ul EcoSport fabricat acum pentru Europa în India.

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-05-2007
    Mesaje
    47

    Hai ma, 1 ,miliard de euro? au bagat ceva nu zic, insa grosul a venit de la statul roman care le-au dat acele facilitati de zeci de milioane de euro.

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     08-05-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    34

    Nimic nu este sigur… asa ca ramane de vazut

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.